Trump Karşıtı “Women’s March” Protestolarına Harry Potter Damgası

21 Ocak’ta ABD’de başlayan ve dünyanın çeşitli yerlerinde yüz binlerce kişiyi bir araya getirip cinsiyetçi yönetimler karşısında dik durmaya davet eden Women’s March protestolarında, Harry Potter serisinde rol almış aktörlerin de katılımıyla serinin ruhu sokaklara taşındı. Ayrıca seriden ilham alan pankartlar da görülmeye değerdi!

Adaylığı öncesinde ve sırasında kadınlarla azınlıkları aşağılayan pek çok cinsiyetçi söylemle adını gündeme taşıyan Donald Trump‘un 45. ABD başkanı olduğu 20 Ocak’tan bir gün sonra Washington’da başlayan ve Dünya’nın dört bir yanında karşılık bulan Women’s March protestoları bir anda gündemimize oturdu.

Sayıları 600′ bulan gösteriler Antartika da dahil olmak üzere yedi kıtada sayısız insanı bir araya getirdi. Özellikle ABD’de sokaklara dökülen insanlar arasında pek çok ünlü ismi görmek mümkündü. Bu ünlü isimler arasında çok sevdiğimiz tanıdık yüzlerin de kadınları baskılayan ve ikinci plana iten yönetimleri ateşli bir şekilde protesto ettiğini görmek, Harry Potter ruhunu ve serinin yazarı J.K. Rowling‘i ne kadar iyi özümseyip temsil ettiklerini bir kez daha anlamamıza vesile oldu.

Kadın hakları konusunda başarılı işlere imza atan ve bu konuda adını sık sık duyduğumuz Emma Watson (Hermione Granger) bizleri şaşırtmayarak, Washington‘da gerçekleşen ve yaklaşık beş yüz bin kişinin katıldığı yürüyüşte yerini almıştı.

Harry Potter serisinin sevilen yüzlerinden biri olan ve canlandırdığı Ginny Weasley karakteri gibi güçlü ve cesur bir kadın olduğunu bir kez daha kanıtlayan Bonnie Wright ise yedi yüz elli bin kişilik devasa bir kalabalığın sokaklara döküldüğü Los Angeles‘da, elinde “Politikalarınızı bedenimden çekin.” yazan bir pankartla yürüyüşe katıldı.

Ayrıca Pansy Parkinson rolüyle hatırladığımız aktris Scarlett Byrne de Women’s March’ın dikkat çeken Potter yıldızlarındandı:

Los Angeles‘da gerçekleşen aynı yürüyüşte gelecek filmlerde Leta Lestrange karakterini canlandıracak olan Zoë Kravitzi de görmek mümkündü.

March.

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) on

Yürüyüşlere yalnızca kadınlar değil, onlar haklarını savunurken desteklerini esirgememeyi kendilerine borç bilen ve Trump yönetimine söyleyecek iki çift lafı olan erkekler de katıldı elbette. Fantastik Canavarlar filmine kattığı mizahla gönülleri fethetmiş Dan Fogler (Jacob Kowalski) iki yüz elli bin kişinin katıldığı New York yürüyüşünde protestocularla omuz omuzaydı.

#nyc now.

A post shared by Mrdanfogler (@danfogler) on

Katie Leung (Cho Cheng) ve son filmde yalnızca bir sahnede Madam Ya Zhu rolüyle karşımıza çıkmış olsa da artık Harry Potter ailesinin bir parçası olan Gemma Chan ise Londra’da yüz bin kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte yerlerini aldılar.

??? #womensmarch #womensmarchlondon

A post shared by Gemma Chan (@gemma_chan) on

ABD’de bir günde gerçekleştirilen en büyük protesto yürüyüşü olarak kayıtlara geçen Women’s March böylece dünyanın dört bir yanında fikirleri ve hakları için harekete geçmeyi seçen insanları bir araya getirdi. Harry Potter aktörlerinin yanı sıra serinin ruhunu meydanlara taşımayı seçen pek çok hayran da hepimizi gülümseten yaratıcı pankartlarıyla oradaydılar.

Gelin bu pankartların en güzellerine bir göz atalım.

1. Pek de haksız sayılmaz, değil mi?

“Hermione olmasaydı, Harry birinci kitapta ölmüş olurdu.”

2. Hogwarts’ın en kötü zamanları bile yaşadığımız gerçeklikten çok daha iyiydi.

“Bu Hogwart’s’da gerçekleşmezdi.”

3. Gryffindor’un Kılıcı ve bir Riddikulus büyüsüyle bu iş tamam olsaydı keşke!

“Trump’ın hortkuluklarını yok et.”

4. Beyaz Saray şu sıralar biraz tehlikeliymiş diyorlar.

“Trump’ın Odası açıldı, saçın düşmanları kendilerini sakınsınlar!”

Harry Potter dünyasıyla birlikte büyümüş bir nesil olarak, serinin oyuncularını eşitsizliğe karşı dik dururken görmek bizleri de gururlandırdı. Sizce de bu seri dokunduğu her şeyi güzelleştirmiyor mu?

6 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir