Warner Bros. Stüdyo Turlarında ‘Felsefe Taşı’nı Bulmak’ Etkinliği Başlıyor!

Warner Bros. Stüdyo Turları - Felsefe Taşını Bulmak

Warner Bros. Londra Stüdyo Turu bizlere çok özel bir turun kapılarını açıyor. Maceranın başladığı yıl, Felsefe Taşı‘nın bulunduğu zamanlara bir kapı aralayan turu bizler için gezen Pottermore muhabiri, turu bizlere anlatıyor. Daniel Radcliffe tarafından sette kırılan asalardan, asaların sayısıyla keskin bir tutarlılık gösteren ifrit sümüklerine, ‘Felsefe Taşı’nı Bulmak’ Warner Bros. Londra Stüdyo Turu sürprizlerle dolu.

Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001) neredeyse 15 yıl önce piyasaya çıktı. Bu, filmin Hogwarts’ın bildiğimiz ve sevdiğimiz öğrencilerinin yarısından daha yaşlı olduğu manasına geliyor. Bunu biraz hazmedelim.

Bunu kutlamak için Warner Bros. Londra Stüdyo Turu, arşivlerini dikkatle inceledi ve Harry’nin ilk macerasından kalma birçok olağanüstü eşya buldu. ‘Felsefe Taşı’nı Bulmak’ adlı etkinlikleri inanılmaz yadigarlar ve hikayenin beyaz ekrana uyarlanırken kullanılan eşyalarla dolup taşıyor.

Neville Pijama

Neville Longbottom’ın Pijaması

Taşı Hatırlamak

Büyücülük dünyasında Hogwarts’tan daha güvenlikli yerlerin sayısının çok az olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat ölümsüzlük sağlayan Felsefe Taşı’nı korumak için konulan korumalar Gringotts kasalarını ortak yüzme havuzları kadar ulaşılabilir görünmesine sebep oluyor.

Turda, taşı korumak için konulan bazı önemli bilmecelerin ellenmesine izin verilmediğini fark ettim. Profesör Quirrell’in Fluffy’yi uykuya yatırmak için kullandığı arp gibi. John Williams’ın notalarının kıvrak müziğini duymak rahatlatıyordu. (‘Tuşa basınız’ fırsatını yakaladığım için çok mutluyum.)

Şeytan Kapanı yanından geçen ziyaretçilere titreşiyordu – melas şekerleri görünümlü uzantıları yanlarından geçerken beni yakalamak için kıvrılmaya başladı – ve ziyaretçiler Profesör McGonagall’ın satranç setinin hareketli piyonlarından kaçtılar.

Şeytan Kapanı

Şeytan Kapanı

Bu seferlik kalbimin en derin arzusunu Kelid Aynası’nda göremedim, ünlü taşı bulmaya çalışan herhangi biri için son engel. Yıllarca kararmış ve süslü yaldızlarla çerçevelenmiş haliyle, Gryffindor Ortak Salonu’nun Şişman Kadını’nın portresinin yoldaşlığıyla duruyordu.

İfrit Sümükleri: Tehdit mi Arabulucu mu?

Açıkça görülüyor ki diğer görevim ifrit sümüklerini araştırmaktı. Tam içeriğini sizlerle muhtemelen paylaşamam fakat Harry’nin asasını ifritin burnuna soktuğu anı hatırlamamı sağladı. Sümüklerin üç büyülü insanı bir araya getireceğini kim bilebilirdi?

Yağ ve gliserin kaplı yansıtıcı yüzeye daha yakından bakmak istedim, ki bunlar tek boynuzlu at kanını beyaz perdeye aktarmakta kullanılmıştı. Elinizi içine sokup şöyle bir karıştırma isteği uyandırıyor fakat dokunmak kesinlikle yasak.

Warner Bros. Stüdyo Turları - Felsefe Taşını Bulmak Etkinlik

Tek Boynuzlu At Kanı

Yine de bunu Fluffy’nin salyalarıyla dolu bir kazanı çırparak telafi ettim. Yumurta beyazı gibiydi fakat daha az yumuşaktı. Kontrolümü biraz kaybetmiş olabilirim aslında.

Taş Yapımının Tehlikeleri

Harry Potter hikayelerinde tek bir taş olabilir fakat film yapımı yoğun bir süreç ve kazalar mutlaka olur. Tiffany Kearsley, sanat departmanının sekiz film boyunca çalışan bir üyesi, doğru Felsefe Taşı’nı bulmanın alışılmadık bir tesadüf olduğunu söyledi:

“Bunlar orijinal taşlardı. Taşların beyaz perdede o kadar da heyecan verici olmadığını düşündük. Etrafta yatan bir parça kırmızı kuvarsı aldık, biraz şekil verdik ve işte bu! Normalde asla bu kadar basit olmaz.”

Ayrıcı ziyaretçilerin bulması için başka bir gizli taş var, fakat bunu sizin için açığa çıkarmam.

Felsefe Taşı

Felsefe Taşlarından Biri

Tiffany bana Neville’in Hatırlatıcı’sının karmaşık işçiliğini göstedi – Harry’nin Quidditch takımında yer bulmasını sağlayan.  Her bir küçük parça ekranda nanosaniyelik bir şekilde yer almış olabilir fakat her parça için verilen uğraş şaşırtıcı.

Elyapımı Nesne İstasyonu

Elyapımı Nesne İstasyonu

Hagrid’in flütü, uçan anahtarlar, Harry’nin ilk gözlüğü – bu narin nesneler el işçiliğiyle günler ya da haftalar alır. Tiffany’ye hangi sıklıkla bu tarz nesnelerin kırıldığını sordum. Şu şekilde cevap verdi:

“Bir şeyler sürekli kırılıyordu. Çocuklar sette çok sıkılıyordu ve asalarının ucunu vurduklarını görebilirdiniz. Daniel Radcliffe en az doksan asa kırmıştır. Asaları bacaklarında baget olarak kullanırdı.”

Sekizinci Harry Potter hikayesi olan Harry Potter ve Lanetli Çocuk, Stüdyo Turu’na yeni bir anlam veren bir alan oldu. Harry’nin Hogwarts Ekspresi’ne ilk bakışı ve oğlu Albus’la peron dokuz üç çeyrekte bir yetişkin olarak konuştuğu fotoğraf kompozisyonu çok duygulandırıcıydı.

Orta yaşlı Harry Lonra West End’de sahnede olabilir, fakat 11 yaşında olanın ruhu hala bizlerle ve Leavesden’de yaşıyor.

Warner Bros. Stüdyo Turu olan Felsefe Taşını Bulmak, Londra’da 5 Eylül’e kadar devam edecek.

Her ne kadar gidemesek de bizim için bu turu gerçekleştiren Pottermore muhabirine teşekkür ediyorum. Bu turla ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir