Yönetmen David Yates Comic-Con’da “Fantastik Canavarlar” Hakkında Konuştu!

fantastik-canavarlar-yeni-afis-ust

Fantastik Canavarlar San Diego Comic Con 2016‘ya damgasını vurdu. Filmin yönetmeni David Yates de Comic Con ve Fantastik Canavarlar hakkında düşündüklerini anlattı!

21 Temmuz’da dünya çapında büyük yankı uyandıran organizasyonlardan biri olan San Diego Comic Con 2016 kapılarını dört bir yandan değişik kostümleriyle gelen ziyaretçilere açtı. Her sene Harry Potter, Hermione Granger ve Ron Weasley suretine bürünmüş hayranların cübbeleriyle dolandıkları salonlarda bu sene apayrı bir Harry Potter fırtınası esiyordu. Fantastik Canavarlar filminin vizyon tarihinin giderek yaklaşması vesilesiyle Comic Con, oldukça özel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bu etkinlikler sırasında en çok ilgi çeken olaylardan biri de şüphesiz ki seyirci karşısına çıkan yeni Fantastik Canavarlar fragmanının yayınlanmasıydı.

Eddie Redmayne da dahil olmak üzere filmde yer alan çeşitli oyuncuların da katılımıyla şenlenen Comic Con’un bu sene, organizasyona ilk defa katılan ve Fantastik Canavarlar filmi için büyük önem taşıyan bir başka ziyaretçisi daha vardı. Filmin yönetmenliğini yapan David Yates ilk defa katıldığı Comic Con’la ilgili izlenimlerini Los Angeles Times‘a aktardı. Aynı zamanda yaklaşan filmle ilgili sorulara cevap vermeyi de ihmal etmedi.

Daha önce Comic Con’a hiç gelmediğinize inanmak biraz zor.

Böyle bir olanağı yakalamayı hep istemiştim çünkü herkes -aktörler, yapımcılar, yönetmenler- bana bunun ne kadar muhteşem bir deneyim olduğundan bahsedip duruyorlardı. Sürekli Potter filmleriyle meşgul olduğumuzdan, ziyaret etmeye hiç fırsat bulamadım. Bu yüzden dört gözle bekliyorum. Popüler kültürde yankı uyandıran şeyler bizim için de her zaman mihenk taşı olmuştur. Oldukça heyecanlıyım.

Harry Potter kitapları ve filmleri karakterler büyüdükçe daha yetişkinlere yönelik bir hal aldı. “Fantastik Canavarlar” da bunun devamı gibi görünüyor.

Fantastik Canavarlar’da hiç çocuk yok. Aslında düşününce Faith (Wood-Blagrove) isimli Modesty adında bir karakteri canlandıran çok sevimli bir çocuk var, ama genel olarak bu yetişkinlerden oluşan bir film. Yani bu J.K. Rowling’in daha önce yaptıklarının daha yetişkinlere yönelik ama sihir dolu bir versiyonu ve hala oldukça eğlenceli. İki dünyanın da en iyi şekli bu diye düşünüyorum.

Asıl ilginç olanın bunun Jo’nun merakına hitap etmesi ve çevremizi saran dünya hakkındaki görüşlerini yansıtması bence. Bir çok oldukça hoş, sihirli şeyin ve dahice yansıtılmış karakterlerin yanı sıra şu an önemli olan temalara da hitap ediyor. Film 1926’da geçse bile J.K. Rowling bölünmüş ve kutuplaşmış bir dünyayı açıklayan  ve başka olanı fark etmeyi, onu kucaklamayı ve ondan korkmamayı gösteren temalarla ilgileniyor. Bu her zaman onun işlerinin bir yönü olmuştur.

Bu filmleri izleyerek büyüyen tüm çocuklar  – bunları yaparak yaşlanan ben – ve kitapları oldukça sevip onlarla büyüyen herkes için bu film, Harry Potter evrenine oldukça ilginç bir dönüş imkanı sunuyor bence.

Bu insanların sinemaya gidip hikayenin nasıl devam edeceğinı ve karakterlere ne olacağını ve nasıl görüneceklerini bilmeden izleyecekleri ilk film olacak. Bu durumu bir film yapımcısı olarak nasıl görüyorsunuz?

Bir yandan bu oldukça özgürleştirici. Filmi izlemeye tamamen boş bir tablo gibi gelmek bence bir avantaj. İnsanlar kendileriyle birlikte hiçbir yük getirmiyor olacaklar.

Favori bölümünüz filmde göründe yaşayacağınız heyecan olmayacak. Bu Jo’nun zihninden çıkan bir hikaye ve insanlar bunu ilk defa sinemada görecekler. Ve bence bu oldukça heyecan verici.

Röportajın geri kalanına ve David Yates’in Comic Con hakkındaki diğer düşüncelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fragmanın detaylı analizi için buraya tıklayabilirsiniz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir