J.K. Rowling, Depresyonla Boğuşan Hayranlarını Desteklemeyi Sürdürüyor!
|Harry Potter efsanesinin yaratıcısı J.K. Rowling‘in aktif bir Twitter kullanıcısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hayatımıza ‘Ruhemici’ gibi bir kavramı sokan ve onları yaratırken kendi depresyonundan yararlanan Rowling, bu defa da okurlarına moral vermek için sahnede!
Zorlu bir dönemden geçen Sally bu durumu aşmak ve ‘Patronus’unu güçlendirmek’ için Harry Potter serisini baştan okuduğunu söyledi ve her ihtiyacı olduğunda yanında olan bu büyülü macera için J.K. Rowling’e teşekkür etti.
Kendisine atılan Tweet’i gören Rowling hayranına içimizi ısıtan bir yanıt verdi:
Those stories saved their author, too. Nothing makes me happier than to think that they went out into the world to do the same for other people. Keep that Patronus powerful ✨ https://t.co/d9ByD4WtCo
— J.K. Rowling (@jk_rowling) March 19, 2018
“Bu hikayeleri yazmak benim de kurtuluşum oldu. Öykülerimin dünyayı dolaşıp benim durumumda olanlara yardım ettiğini bilmek dünyadaki en büyük mutluluk. Patronus’unu güçlü tut!”
Harry Potter’ı yazarak kendisinin de bir kaçış yolu bulduğunu söyleyen Rowling, seriyi yazarken depresyonla baş ettiğini birçok kez belirtmişti.
Başka bir Twitter kullanıcısı Sara, Rowling’in hikâyelerinin çok zor zamanlarda ona yardım ettiğini söyleyerek yazara en çok ihtiyacı olduğunda hangi kitaplara sığındığını sordu.
Rowling, Sara’ya şöyle cevap verdi:
To tell you the truth, when I'm really stressed or overwhelmed I turn to biographies of people who've led turbulent lives. I find it soothing and inspiring to read about people who've endured and overcome. https://t.co/oGDFHH5dzG
— J.K. Rowling (@jk_rowling) March 19, 2018
“Dürüst olmak gerekirse, çok stresli veya bıkmış hissettiğimde çalkantılı bir yaşam sürmüş insanların biyografilerini okuyorum. Zorlukların üstesinden gelebilmiş insanların varlığını bilmek beni sakinleştiriyor ve onlardan ilham alıyorum.”
Elbette bu Rowling’in depresyonla boğuşan hayranlarına destek vermek için Twitter’ı kullandığı ilk an değil.
Rowling, 2015 yılında hayatın anlamını bulamayan ve artık pes etmek isteyen birine ne söyleyeceğini soran bir hayranına şu cevabı vermişti:
.@BrocaesarTV And I'd say, the world is full of wonderful things you haven't seen yet. Don't ever give up on the chance of seeing them.
— J.K. Rowling (@jk_rowling) May 4, 2015
“Dünya henüz görmediğin harika mucizelerle dolu. Bu mucizeleri yaşama şansından kendini mahrum etme.”
Ve konuşma, Rowling’in sarılmasıyla bitti:
.@BrocaesarTV And even this. pic.twitter.com/Fpx6HYGRaz
— J.K. Rowling (@jk_rowling) May 4, 2015
“Yalnız değilsin. Sana kocaman sarılıyorum.”
Geçen sene, başka bir Twitter kullanıcısına şu sözleri söyledi:
Some of the most gifted, successful and gorgeous people I know suffer/have suffered with depression. You are not alone. Have a hug xxxx
— J.K. Rowling (@jk_rowling) September 8, 2017
“Tanıdığım en yetenekli ve başarılı insanların bazıları depresyonla savaşıyor/ savaştı.”
İdol olarak gördüğünüz birinden böyle iç ısıtan bir mesaj almak harika olmalı. Bizim de depresyonla boğuşan okurlarımıza bir mesajımız var:
“Yalnız değilsiniz! Sizi seviyoruz! Vazgeçmeyin!”
Kaynak: Huffington Post
Vay be, yalnız değilmişim. Benim de gecirdigim en zor dönemlerde Harry potter evrenine dalıp gittiğim ve dertlerimi unuttuğum zamanlar oldu son birkaç yılda. Antidepresan niyetine günde birkaç bölüm aldığım oluyordu.
Bunu yazdığım için çok tepki alacağım belki fakat böyle bir olayın herhangi bir haber değeri taşıdığını düşünmüyorum. Sadece temel bir insani tepki vermiş ama ünlü olduğu için büyük bir şeymiş gibi sunuluyor.
Peki, @Celebhol sana bir soru sorucam:Diyelim ki Angelina Jolie seni twetterda takip etse senin tepkin nasıl olurdu?
Bilmem, sosyal medya hesabım yok, pek sevdiğim platformlar değiller. Herhalde şaşırır ve garipserdim çünkü böyle bir şey olması için aklıma gelecek hiç bir neden yok. Arada İngillizce şeyler yazıyorum belli platformlarda, onlardan biriyle bağlantılı olarak takip etseydi sevinirdim çünkü popüler bir figürün takibini almak, oldukça önemli bir şey, yazıların insanlara ulaşması açısından.
Bak,tıpkı senin dediÄin gibi
O yüzden ““ünlü olduÄu için büyük bir ÅeymiÅ gibi sunuluyor””