Kategoriler: Kitaplar

Beklenen Kitap “Harry Potter: Sihir Tarihinde Bir Yolculuk” Türkçede!

Geçtiğimiz Temmuz ayının sonlarına doğru duyurulan ve Ekim 2017’de satışa çıkan Harry Potter: A Journey Through a History of Magic kitabı, “Harry Potter: Sihir Tarihinde Bir Yolculuk” adıyla ve Sevin Okyay – Kutlukhan Kutlu ikilisinin çevirisiyle nihayet raflarımızdaki yerini alıyor!

26 Haziran 1997’de “Harry Potter ve Felsefe Taşı” yayımlandı. O zamandan beri de Harry Potter kitapları rekor üstüne rekor kırdı, dünya çapında 450 milyondan fazla sattı ve 80 farklı dile çevrildi.

Harry Potter’ın 20. yılını kutlamak için, British Library’nin (Britanya Kütüphanesi)Harry Potter: Sihir Tarihi” sergisinde yer alan olağanüstü sihirli eşyalar koleksiyonunu göremediğiniz için üzülüyor musunuz? İşte bu kitap, koca sergiyi ayağınıza getiriyor!

Sergi, Hogwarts ders programını eksen alarak Harry Potter serisinin bağrındaki mitlere ve folklora ışık tutmuştu. Bu kitabın sayfalarındaysa British Library’deki küratörler ekibinin ortaya çıkardığı, itinayla kaynakları belirtilmiş ve gerek Kütüphane’nin kendi koleksiyonlarından gerekse dünyanın dört bir yanındaki farklı kurumlar ve özel kişilerden temin edilmiş parçalar bulacaksınız.

Heyecan verici, değil mi?

Kitap için hazırlanan tanıtım yazısına da hep birlikte göz atalım:

Büyücülük hazineleriyle dolu bir dünyayı keşfe çıkın…

“Harry Potter ve Felsefe Taşı”nın yayımlanışının yirminci yılı şerefine, okurlar bin seneyi aşkın sihirli bir tarihi kapsayan bu kitapta Sihirli Yaratıkların Bakımı’ndan Bitkibilim’e, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma’dan Astronomi’ye, Kehanet’e ve diğerlerine, Hogwarts ders programında büyüleyici bir yolculuğa çıkarılıyor. British Library’nin arşivlerinden çıkan hayranlık verici eşyalarla, J.K. Rowling’in daha önce hiç görülmemiş eskizleri ve el yazmalarıyla ve çizer Jim Kay’in inanılmaz illüstrasyonlarıyla hayretten hayrete sürüklenmeye hazır olun. Felsefe Taşı’nın kökeninin, devasa ejderhaların ve baş belası ifritlerin arkasındaki gerçeği öğrenin; kendi iksirinizi yaratın; gerçek asaları ve bir adamotuna neyin çığlık attırdığını ortaya çıkarın; da Vinci’nin defterinin olağanüstü sayfaları arasında gezinin ve gece göğünün en kadim atlasını keşfedin. British Library tarafından itinayla seçilmiş olan ve dünyanın dört bir yanından olağanüstü hazinelere yer veren bu unutulmaz yolculuk, Harry Potter hikâyelerinin kalbindeki sihrin tarihini ele alıyor.

Sally Griffin’in hazırladığı kitabın çevirmenliğini, her zamanki gibi Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu üstleniyor. Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan kitabın 65 liralık fiyatı biraz fazla gibi gözükse de ciltli ve tüm sayfaları renkli bir koleksiyonluk baskı olduğunu da eklemek gerek.

“Harry Potter: Sihir Tarihinde Bir Yolculuk” şu an ön siparişte ve çok yakında raflarımızı süsleyecek.


Bunlar da ilginizi çekebilir:

* Britanya Kütüphanesi’ndeki Harry Potter Sergisi’nden Nefes Kesen Parçalar

* İngiliz Kütüphanesi’nde Süpürge ve Ejderha Kemiklerinin Yanında Harry Potter Şöleni Var!

Hakan Tunç

Cadılar Bayramında doğdum. Harry Potter severim. Teorilerin havada uçuştuğu o eski günleri özlüyorum. Çeşitli dergi ve gazete eklerine eleştiri yazıları kaleme alıyorum. Şimdilerde kurucusu olduğum Kayıp Rıhtım sitesinde Genel Yayın Editörlüğü işine devam etmekteyim.