“Harry Potter: A History of Magic” Sergisini Online Gezmeye Hazır mısınız?

harry potter a history of magic sergisi

Harry Potter: A History of Magic sergisi geçtiğimiz ekim ayından beri binlerce kişiyi ağırladı. Londra’da gerçekleşen sergi geçtiğimiz günlerde sonlandı. Ancak üzülmeyin; elinizde o sergiyi uzaktan da olsa gezmek için bir şansınız var!

Büyük ilgi çeken sergi, J.K. Rowling’in yarattığı büyülü dünyanın ilk taslakları, çizimleri ve eşyalarıyla gerçek dünyanın kalıntılarını birleştirmeyi hedefliyordu. Gerçek cadıların süpürgeleri, kazanları, parşömenleri ve çizimleri gibi kalıntılar Londralıları büyülemişti. Sergi 27 Şubat’ta sonlanarak New York Historical Society‘ye taşındı ve 5 Ekim’den 27 Ocak 2019’a kadar da orada ilgilileri karşılayacak.

british library centaur e1520179529501
Bir Anglosakson Centaur çizimi.

Ancak biz, “Gezmek için bir şansınız var!” derken elbette bundan bahsetmiyoruz. Google‘ın geliştirdiği Arts and Culture adlı uygulama bu sergiyi mobil olarak gezmenize ve incelemenize olanak sağlıyor. Sergideki eşyaların fotoğrafları ve detaylı incelemeleri gibi olanaklarla oraya gidip gezmiş kadar olacaksınız!

olga hunt süpürge e1520179391798
Cadılık ve Büyücülük Müzesinde sergilenen, cadı Olga Hunt’ın süpürgesi.

Arts and Culture uygulamasını telefonunuza kurduysanız programda Harry Potter: A History of Magic diye arama yaparak ilgili gösteriye ulaşabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızdan bakıyorsanız buraya tıklayarak büyülü dünyaya girebilirsiniz!

İksirleri inceleyip büyülü yaratıklara bakarken kendinizi Harry Potter‘ın büyülü dünyasında hissedeceğinizi garanti ediyoruz!

Sergi hakkındaki daha detaylı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.