Kanserle Savaşan Alan Rickman’ın Zor Günlerinde Harry Potter’a Devam Etme Motivasyonu Ortaya Çıktı

alan rickman harry potter rolü

Alan Rickman Harry Potter serisine devam ederken yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle filmlere devam edip etmeme konusunda bir kararsızlık yaşamıştı. Sanatçının okurla buluşmak üzere olan günlüklerinde yer alanlar, Rickman’ın devam kararını nasıl verdiğini gösteriyor.

Die Hard, Sweeney Todd ve Perfume: The Story of a Murderer gibi filmlerle birlikte özellikle Harry Potter yapımlarındaki performansıyla akıllara kazınan Alan Rickman, kuşkusuz Potterhead’ler için özel bir isim.

J.K. Rowling’in henüz kitap serisi devam ederken maceranın sonuna dair sırları paylaşmayı uygun gördüğü tek isim olan Alan Rickman, seri ile birçok oyuncudan daha farklı bir bağ kurmuştu.

Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman adını taşıyan günlüklerde, yaşamından önemli detayları aktaran oyuncu; Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı öncesinde yaşadığı zorlu anları da aktarıyor.

alan rickman severus snape lily

2005 yılında prostat kanseri teşhisi konan ve tedavi sürecine başlayan sanatçı, cerrahi bir müdahaleye de ihtiyaç duymuştu.

Alan Rickman, Harry Potter Serisine Devam Edecek Gücü Nasıl Bulduğunu Günlüklerinde Anlatıyor

Hastaneden çıktıktan hemen bir hafta sonra, Severus Snape rolüne devam edip etmeme kararı almak durumunda kalan sanatçı, günlüğüne şu sözleri kaydetmişti:

“Sonunda Harry Potter 5 için evet dedim. Ne heyecanlı ne de üzgünüm. (Zihnimdeki) argümanın kazananı, ‘Bu işin sonunu gör, bu senin hikâyen,’ diyendi.”

Alan Rickman ayrıca serinin sonu ve J.K. Rowling’in kendisiyle paylaştığı sırra dair şunları kaydediyor:

“… Son Harry Potter kitabını okumayı bitirdim. Snape kahramanca ölüyor ve Potter çocuklarına onun şimdiye kadar tanıdığı en cesur adam olduğunu söylüyor. Hatta çocuğuna Albus Severus ismini veriyor. Bu çok önemli bir geçiş aşamasıydı. Rowling’in yedi yıl önce verdiği ufacık bir bilgi -Snape’in Lily’yi sevmesi- bana tutunacak o dalı sundu.”

alan rickman günlükler harry potter

Ünlü oyuncu Snape karakteri hakkındaki aklındaki soru işaretlerinin nasıl giderildiğini de şöyle aktarıyor:

“J.K. Rowling hafif gergin bir şekilde bana Snape’in arka planına dair bazı bilgiler verdi. Onunla konuşmak hikâyeler yaratan birisiyle değil onların içinde yaşayan birisiyle konuşmak gibiydi.”

Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman kitabı 18 Ekim 2022 tarihinde İngilizce olarak yayımlanacak.

Siz Rickman hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Variety, Kayıp Rıhtım

⁠⁠⁠Evapsie!
Etiketler:

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir