Alan Rickman’ın İçinde Rowling’in Notlarını da Barındıran Kişisel Eşyaları Satışı Çıkıyor

Leaky-Cauldron.org’un haberine göre Alan Rickman’ın çok özel kişisel eşyaları satışa çıkıyor!

Rickman’a hayranlardan ve birçok ünlüden gelen mektupların yanı sıra, J.K. Rowling’in Snape rolüyle ilgili yolladığı notlar da bu koleksiyonun bir parçası!

Kişisel koleksiyonun özellikle bizi heyecanlandıran kısmı için Alan Rickman’ın Snape rolüyle ilgili düşüncelerini içeren notları ve genç Daniel Radcliffe’ten gelen bir hayran mektubu diyebiliriz.

Koleksiyonun ayrıntılarından bahsedecek olursak parçalar arasında kişisel yazışmalar, hayran mektupları, yaptığı röportajların metinleri ve kişisel günlüklerinden oluşan yaklaşık 30 kutu gibi bir sayıdan bahsediliyor ve 950.000 sterlin’den satışa sunulması bekleniyor. (1 Sterlin’in 6 TL olduğunu düşünürsek, düşünmesek daha iyiymiş sanki…) İçeriğinde bahsettiğimiz bazı hayran mektuplarının sahipleri de gayet ünlü kişiler, bu ünlü kişiler arasında Prens Charles, Tony Blair ve eski ABD başkanlarından Bill Clinton bile var.

Koleksiyonun çoğunluğunu tabii ki Harry Potter ürünleri oluşturuyor. Harry Potter senaryoları, ekiple yapılan karşılıklı yazışmalar, ilk gösterim biletleri ve davetiyeler, Sırlar Odası ekibinden imzalı eşyalar, J.K. Rowling’den gelen bir Noel kartı (ki bu kart J.K. Rowling’in (“Snape bölümünü az önce tamamladım, çok değişik ve entresan bir son olacak gibi” notunu içeriyor- Yoksaa o sahne mi !) ve Alan Rickman’a ait birçok çeşitli notlar için bu koleksiyondan sadece birkaç örnek diyebiliriz. Unutmadan eklemeliyim ki bu notlar arasından Harry Potter’da o harika Kehanet dersi öğretmeni Profesör Trelawney rolünü canlandıran Emma Thompson’ın Alan Rickman’ın sahnelerdeki başarısını övdüğü yazılar da mevcut.

Koleksiyonda olduğunu belirtilen yazışmalardan birinde 2009’da Melez Prens’i çekerken Alan Rickman’ın Snape rolü hakkındaki düşüncelerini yazdığı pek de olumlu olmayan kısımlar var. Alan Rickman yazdığı mektupta Snape’e hak ettiği değerin verilmediğini düşünmüş ve “Snape’in Açısından Bakalım” adını verdiği notta şunları belirtmiş:

“Sanki yönetmenimiz David Yates filmin genç izleyicilerini de düşünerek Snape karakterinin çok da önemli olmadığını düşünüyor gibi…”

Başka bir not ise bu sefer filmin yönetmeni David Yates’ten Alan Rickman’a gelen ve, “Sırlar Odası filminde gösterdiğin başarıdan dolayı teşekkür ederim. Biliyorum bazı zamanlarda seni çok yordum ama lütfen filmin en önemli ögelerinden biri olduğunu ve harika olduğunu aklından çıkarma.” yazısı içeren bir teşekkür mektubu.

Koleksiyon bunlarla kalır mı? Hayranları çok merak ettiren ve J.K. Rowling’in Snape karakterinin kişiliğini ve kitap içerisinde yaşadığı gelişmeleri ayrıntıyla anlattığı mektuplar da koleksiyonda satışa sunulan eşyalar arasından yer alıyor.

Hemen üst tarafta gördüğünüz gibi bu mektup da koleksiyonun nadide parçalarından ve Harry Potter filmlerinin yapımcısı David Heyman’ın Alan Rickman’ı Snape rolü için teklifini içeriyor.

26 Temmuz 2000

Sevgili Alan

Seninle konuşmamızdan önce bu mektup gelirse diye konudan bahsedeyim. Konu Harry Potter. Yönetmenimiz, Chris Columbus ve ben seni Snape rolüyle filmimizde görmek istiyoruz.

Görüşmelerimiz hâlâ sürüyor henüz bitmemiş bir iş ama yine de senden ricam hikayenin ve rolün hissine girmen ve şansın olursa kitabı da okuman ayrıca J.K. Rowling’in kitabına olabildiğince sadık kalacağımızı bilmeni istiyorum.

Sevgilerimle,

David Heyman.

Not: Lütfen gizlilik anlaşmasının kusuruna bakma ama Warner Bros. bunu özellikle belirtti.

İşte koleksiyonun şahsen bizim en heyecanlandığımız parçası, genç Daniel Radcliffe’in Alan Rickman’a yazdığı hayran mektubu:

Sevgili Alan,

Filmde harikaydın. Gelecek sene görüşmek üzere. Mutlu Noeller.

En iyi dileklerimle,

Daniel Radcliffe.

Son olarak haberde koleksiyonda Harry Potter dışındaki filmlerinin de detaylı senaryolarının olduğundan bahsedilmiş. Koleksiyonun şu anki sahibi ve satıcısı da en az bizim kadar heyecanlı, İngiltere’nın ünlü dergilerinden the Mirrora heyecanını ve koleksiyonun içeriğinden bahsetmekten de geri kalmamış. Koleksiyonerimiz, Leaky yazarlarından birinin koleksiyonun manevi değerinin yüksek olduğundan ve sadece para için satılmaması gerektiğini belirten bir Tweetine de cevap veriyor ve bir sergi olabileceği ihtimalinden bahsederek içimize adeta su serpiyor.

Şahsen biz filmlerin her bir oyuncusuna hayran olan birer Potterhead olarak Alan Rickman’ın içimizdeki anısını canlandıran bu koleksiyon haberinden çok etkilendik. Bizim gibi parçaların ayrıntılı resim ve açıklamalarını incelemek isteyenler yayınlanan kataloğa hemen şuradan göz atabilir.

Siz ne dersiniz? Şöyle güzel bir Rickman sergisi, gerçekten de muhteşem olmaz mıydı?

Haydi öyleyse asalarımızı bir kez daha Alan Rickman için kaldıralım. RIP Alan Rickman. */

Nox!

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir