“Barbie” Filmi, “Harry Potter”ın Gişe Rekorunu Kırmayı Başardı

Barbie - Harry Potter Rekoru

Barbie filmi gişede birbiri ardına rekorlar kırmaya devam ediyor. Greta Gerwig’in son yapımı, Warner Bros.’un ABD içinde en çok gişe yapan filmi olarak Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2’yu geride bıraktı. Dünya çapındaki rekoru kırması ise an meselesi.

Başrolünde Margot Robbie ile Ryan Gosling’in yer aldığı Barbie filmi, Warner Bros. Discovery’nin son dönemlerde en çok ses getiren filmi oldu. Vizyona girdikten kısa bir süre sonra 1 milyar dolar barajını aşan yapım; şimdilerde 1.34 milyar dolara ulaşmış durumda. Warner Bros.’un Discovery Inc. ile birleşmesinden sonra en çok ciddiye aldığı ve 2023 yazını “Barbie Yazı” olarak ilan ettiği; tüm tanıtım kampanyasını da buna göre yürüttüğü biliniyor.

Görüşüne göre kampanyalar yapımcılarının yüzünü oldukça güldürmeyi başardı. Barbie filminin çok kısa süre içerisinde The Dark Knight ve Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2’nun global gişelerini de geçmesi bekleniyor.

Barbie oyuncaklarının yaratıcısı Mattel’e sinematik bir evren armağan eden yapım, devam filmi için de şimdiden olasılıkları değerlendirmeye başladı.

Barbie - Harry Potter Film

“Barbie” Filmi “Harry Potter”ı Gölgede Bıraktı

Birkaç gün önce The Super Mario Bros. Movie’yi ABD gişesinde geçen Barbie, yılın en çok ses getiren filmi olmayı sürdürüyor. Barbie ABD içinde 574 milyon dolar, uluslararası gişede ise 745 milyon dolar hasılat elde etmiş durumda. Dünya genelindeki 1.34 milyar dolarlık hasılat kazanan Barbie, Super Mario’yu globalde geçmek için yalnızca 18 milyon dolara ihtiyaç duyuyor. Yapımın Deathly Hallows – Part 2’yu geçmek için ihtiyaç duyduğu toplam hasılat ise yalnızca 1.2 milyon dolar.

Yakında dijital platformlardaki yerini de alacak olan Barbie’nin kazanç ivmesinin azalacağı öngörülse de yapım, sinema macerasını noktaladığında ardında büyük bir iz bırakmayı garantilemiş görülüyor.

Bununla birlikte Margot Robbie’nin filmden toplam 50 milyon dolar kazandığı biliniyor. Yapımdaki diğer sanatçıların ne ölçüde gelir elde ettiği ise belirsizliğini koruyor.

Margot Robbie

Öte yandan 8 filmlik Harry Potter serisi gişede toplam 7,7 milyar dolar kazandırdı. WBD şimdilerde Max platformunda yayınlanacak yeni bir Harry Potter dizisi üzerinde çalışıyor.

Siz Barbie’nin gişe başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve daha fazlası için Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

3 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir