“Mini Bilim” Serisinin 3. Kitabı “Bitkilerin Dünyasına Yolculuk” Çıktı

Mini Bilim: Bitkilerin Dünyasına Yolculuk - Laura Ertimo

Finlandiyalı yazar ve coğrafyacı Laura Ertimo’nun Mini Bilim başlıklı serisi Bitkilerin Dünyasına Yolculuk kitabı ile devam ediyor. Eser, serinin önceki yapıtlarında olduğu gibi yine Yapı Kredi Yayınları imzasını taşıyor.

Bitkibilim (diğer adıyla Herboloji) Harry Potter dünyasının en renkli dersleri arasında yer alıyor. Özellikle Pomona Sprout’un Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki Bitkibilim dersleri birçok sahnesiyle (mesela Adamotları!) unutulmazlar arasına girmiştir.

İşte bugün okurları yine bitkilerin dünyasına davet eden başka bir çocuk kitabı ile karşınızdayız. Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 1977 yılında dünyaya gelen Laura Ertimo, çocuk edebiyatı kariyerine başlamadan önce coğrafya üzerine kaleme aldığı çeşitli kurgu dışı kitapları ve haritalar ile tanınıyordu. Eserlerinde insanlar ve doğa arasındaki ilişkiyi ele alan Ertimo Türkçede daha önce Mini Bilim’in ilk iki kitabı Saklambaç ve Neredesin? ile okurların karşısına çıkmıştı.

Ertimo’nun Türkçedeki son eseri ise Bitkilerin Dünyasına Yolculuk oldu. Finlandiyalı grafik tasarımcı, illüstratör ve çocuk kitapları yazarı Sanna Pelliccioni’nin çizimlerini üstlendiği eser; doğa, bitkiler, ağaçlar, hayvanlar, böcekler, canlıların doğaya katkıları gibi konuları çocukların anlayabileceği renkli bir dille ele alıyor.

Mini Bilim: Bitkilerin Dünyasına Yolculuk - Laura Ertimo

Mini Bilim: Bitkilerin Dünyasına Yolculuk – Laura Ertimo | Arka Kapak Tanıtımı

Bir tohum bir vaşağın postuna tutunursa ne olur?

Peki çiçek açan ağaçların yardımcıları kimlerdir?

“Mini Bilim” serisinin üçüncü kitabı “Mini Bilim: Bitkilerin Dünyasına Yolculuk” doğa, bitkiler, ağaçlar, hayvanlar, böcekler, canlıların doğaya katkılarıyla ilgili merak uyandıran sorular ve yanıtlar içeriyor.

Minik araştırmacı Şıp bu yeni macerasında bitkilerin dünyasında heyecan verici bir keşif yolcuğuna çıkıyor. Laura Ertimo’nun çocukları bilimle tanıştırmak için karmaşık konuları samimi bir dille anlattığı bu muhteşem kitaba ilgi çekici resimleriyle Sanna Peliccioni eşlik ediyor.

Toplamda 36 sayfadan oluşan eserin tercümesini Finceden yaptığı çocuk kitapları çevirileri ile tanınan ve Mini Bilim’in ilk iki kitabını da Türkçeye kazandıran Nil Deniz Çidanlı üstleniyor.

İllüstrasyonları Sanna Pelliccioni imzasını taşıyan eser, 3-8 yaş grubu çocuklara hitap ediyor. Bitkilerin Dünyasına Yolculuk kitabı Ağustos 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlıyor.

Laura Ertimo’nun Mini Bilim: Bitkilerin Dünyasına Yolculuk kitabı hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Fantastik Canavarlar’ı Google HaberlerFacebookX ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir