Carmen Ejogo, Fantastik Canavarlar Filminin Bir Parçası Olmaktan Bahsetti

Carmen-Ejogo-as-Madame-Seraphina

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminde MACUSA başkanı Seraphina Picquery karakterini canlandıracak olan Carmen Ejogo Vogue dergisine verdiği röportajda rolü ve proje konusundaki düşünceleri hakkında ilk kez konuştu.

Fantastik Canavarlar filminde ön plana çıkan Newt Scamander, Tina ve Queenie Goldstein gibi karakterler şu sıralar tüm dikkatleri üzerilerine topluyor olsalar da, Seraphina gibi güçlü mesajları olan karakterler hakkındaki gelişmeleri de gözden kaçırmamak gerekiyor. Çünkü aslına bakarsanız Seraphina Harry Potter evreninde yer alan az sayıdaki siyahi karakterden biri ve onu 20’lerin başındaki Amerika’da (Jim Crow Yasaları’nın ortalığı kasıp kavurduğu dönem) son derece üst düzey bir mevkide yer alırken görmek önemli bir anlam taşıyor. Bu karakter bize, o dönemde Amerika’daki Büyüdışı toplumun ırkçı tutumu ve politik bakış açısının büyücü toplumunda yer bulamadığının sessiz bir sembolü.

Carmen Ejogo, bir başka projesi hakkında verdiği röportajda Fantastik Canavarlar filminde canlandırdığı karakterin Amerikan büyü toplumu ve aynı zamanda da Harry Potter evrenindeki anlamından bahsetmeyi de unutmadı.

“Yeni Harry Potter filminde (Fantastik Canavarlar) bir büyücülük organizasyonunun başkanını canlandırıyorum. Çekimleri İngiltere’de yapıyoruz ve film kasım ayında çıkacak. Bu mirasın ve o anlayışın büyüyüşünün bir parçası olmak çok heyecan verici.”

Bu şansın geri çeviremeyeceği türde olduğunu dile getiriyor Ejogo.

“Çeşitlilik konusuna gelirsek, oldukça beyaz, İngiliz bir şey olduğu için buna dahil olabileceğini bilmeyen epeyce çocuk var. Kariyerim hakkında kendimi oldukça şanslı hissediyorum ve bu gittikçe genişleyen evrenin bir parçası olabilmek benim için çok heyecan verici.”

Öyleyse bu büyüleyici oyuncuyu ve en az kendisi kadar etkileyici olan karakteri Seraphina’yı beyaz perdede görmeyi iple çektiğimizi söyleyebiliriz!

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir