J.K. Rowling “Cormoran Strike” Serisinin 7. Kitabını Yazmayı Tamamladı

Cormoran Strike 7. Kitap ’The Running Grave’ Tamamlandı

J.K. Rowling, Robert Galbraith takma adıyla yazdığı Cormoran Strike serisinde 7. kitap The Running Grave’i tamamladığını duyurdu.

Cormoran Strike serisinin 7. kitabı The Running Grave tamamlandı. J.K. Rowling imzalı polisiye serisi macerasına devam ediyor.

J.K. Rowling’in Robert Galbraith mahlasıyla kaleme aldığı ve ilk olarak Nisan 2013’te Guguk Kuşu ile başlayan Cormoran Strike serisi, son olarak geçen yılın ağustos ayında çıkan The Ink Black Heart adlı altıncı kitabıyla macerasına devam etti.

Son yıllarda yaşadığı ve birçok takipçisinin “trans karşıtı söylem” geliştirdiğini düşündüğü Rowling, son kitaptaki trans seri katil ile bir kez daha eleştiri oklarının hedefine oturmuştu. Kitapta bir animasyon sanatçısı sosyal medyada yaptığı açıklamalar yüzünden tepki çekiyor ve ırkçı, ayrımcı ve transfobik ilan ediliyordu. Daha sonrasında da vahşi bir cinayete kurban gidiyordu. Strike da tam bu noktada olayı aydınlatmak üzere davaya dahil oluyordu.

Cormoran Strike 7. Kitap “The Running Grave” 2024’ün Sonbahar Aylarında Gelebilir

Geçen ay içerisinde de yedinci kitabın adını anagramlı bir bilmece sorarak açıklayan yazar, bugün de hayranları mutlu edecek yeni haberi paylaştı. Rowling, 7. kitabı tamamladığını Twitter hesabı üzerinden bir fotoğraf eşliğinde duyurdu. Fotoğrafta kitabın sayfa çıktılarının üzerinde bir flash disk yer alıyor.

Cormoran Strike 7. kitap The Running Grave J.K. Rowling

Meraklı hayranlar hızlıca fotoğrafın renk ve ton ayarlarıyla oynayarak bir arka sayfada yer alan metni çözdüler ve Galili şair Dylan Thomas’ın kitabın da adını taşıyan şiirinin başında yer alan “When, like a running grave, time tracks you down / Zaman, koşan bir mezar gibi peşine düştüğünde” satırları gözüküyor:

Cormoran Strike 7. kitap The Running Grave J.K. Rowling
Henüz kapak görseli veya çıkış tarihi açıklanmamış olan kitabın detaylarının önümüzdeki aylarda yayıncı tarafından paylaşılması bekleniyor. Ancak kitabın bu yıl içerisinde çıkması pek olası gibi durmuyor. 4. kitaptan bu yana ikişer yıl arayla basılan serinin önceki romanlarına göz atınca, The Running Grave’in de Ağustos/Eylül 2024’te çıkacağı tahmin edilebilir.

Yurt dışında hayranlar 7. kitabı beklerken ne yazık ki Türk okurları henüz 5. kitap çevirisini bekliyor. Pegasus Yayınları etiketiyle yayımlanan serinin son olarak Ekim 2020’de 4. kitabı olan Ölümcül Beyaz, Türkçe raflarındaki yerini almıştı. Yayınevinden devam kitaplarının ne zaman yayınlanacağıyla ilgili henüz bir bilgi yok.

Cormoran Strike serisini okuyor musunuz? Yeni kitapla ilgili teorilerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir