J.K. Rowling’in Tartışma Yaratan Serisinde Yeni Kitap “The Ink Black Heart” Çıktı

The Ink Black Heart - J.K. Rowling Cormoran Strike 6. Kitap

J.K. Rowling tarafından kaleme alınan Cormoran Strike serisinin 6. kitabı The Ink Black Heart okurla buluştu. Seri, yazarın son dönemdeki açıklamalarıyla birlikte çeşitli tartışmaların odağında yer almıştı.

J.K. Rowling’in Robert Galbraith takma adıyla 2013 senesinde yazmaya başladığı polisiye roman serisi Cormoran Strike’ta 6. kitap The Ink Black Heart yayımlanıyor.

Rowling, yaklaşık 2 senedir transfobi tartışmalarının odağında yer alıyor. Serinin 5. kitabı olan Troubled Blood’da bir trans seri katilin bulunması da yazar açısından işleri içinden çıkılmaz bir boyuta taşımıştı.

57 yaşındaki İngiliz yazar, polisiye serisinin yeni kitabı The Ink Black Heart’ta de yine tartışma yaratacak bir konuyu işliyor. Kitapta bir animasyon sanatçısı, sosyal medyada yaptığı açıklamalar yüzünden tepki çekiyor. Irkçı, ayrımcı ve transfobik ilan edilen karakter vahşi bir cinayete kurban gidiyor. Strike da olayı aydınlatmak üzere davaya dahil oluyor. Rowling ise geçen günlerde yaptığı açıklamada, kitabın konusunun kendi hayatından ilham almadığını kaydetmişti.

J.K. Rowling İmzalı Cormoran Strike Serisinde 6. Kitap “The Ink Black Heart” Raflarda

The Ink Black Heart - J.K. Rowling Cormoran Strike 6. Kitap

Kitabın resmi arka kapak yazısı şu şekilde:

Uluslararası çoksatar Strike serisinin yayınlanacak son kitabında, Cormoran ve Robin bu sefer kendilerini çetrefilli ve bir o kadar da kötü bir davanın ağında bulacaklar.

Kafası karışık bir durumda olan Edie Ledwell ofise gelip yardım için yalvardığında, özel dedektif Robin Ellacott işin içinden nasıl çıkacağını bilemez. Popüler çizgi film The Ink Black Heart’ın yapımcılarından olan Edie, Anomie takma adlı ve gizemli birinin zulmü altındadır ve onun gerçek kişiliğini ortaya çıkarma konusunda umutsuzdur.

Robin ajansın bu konuda bir şey yapamayacağına karar verip konu hakkında düşünmeyi bıraktıktan birkaç gün sonra çarpıcı bir haber okur. Edie Ledwell, Highgate Mezarlığı’nda, The Ink Black Heart’ın yerinde ölü bulunmuştur.

Robin ve iş arkadaşı Cormoran Strike, Anomie’nin gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için bu olayın girdabına sürüklenirler. Takma adların karmaşık ağı ve aile çatışmalarının arasında kendilerini, yeni ve korkutucu yolların onları tehdit ettiği ve sınırlarını zorladığı bu davanın içine karışmış olarak bulurlar.

Toplamda 1.000 sayfayı aşan eser, 30 Ağustos 2022 tarihinde orijinal dilinde okurların karşısına çıktı. Kitabın Türkçe baskısı henüz bir açıklama yapılmadı.

Cormoran Strike Serisi Okuma Sırası

Seri Türkçeye Pegasus Yayınları tarafından tercüme edilse de henüz 5. kitap Troubled Blood dilimize kazandırılmış değil.

Serinin ilk kitabı, BBC tarafından diziye de uyarlanmıştı.

Rowling’in bu serisi ve mevcut tartışmalara dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Mulholland Books
Arka kapak yazısı çeviri: Ayşenur Ütnü

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir