“Harry Potter” Yıldızı Daniel Radcliffe’ten J.K. Rowling’e Acımasız Sözler: “Ona Borçlu Değilim”

Daniel Radcliffe, J.K. Rowling Hakkında Sert Konuştu

Harry Potter başrolü Daniel Radcliffe, J.K. Rowling‘in trans hakları konusundaki tutumuna dair yeni bir açıklama yaptı ve yazarla uzun süredir görüşmediğini ifade etti.

Harry Potter film serisinin yıldızı Daniel Radcliffe, serinin yaratıcısı J.K. Rowling ile trans hakları konusundaki anlaşmazlığa dair duygu ve düşüncelerini paylaştı. Aktör, yazarın trans kadınlara yönelik tutumunun kendisini “gerçekten üzüntüye boğduğunu” ifade etti.

2020 yılında J.K. Rowling’in trans kadınlara ilişkin bazı açıklamaları tepki çekmişti. Daniel Radcliffe, o dönem LGBTQ+ intihar önleme grubu Trevor Projesi aracılığıyla bir açıklama yaparak “Transgender kadınlar kadındır. Aksine herhangi bir ifade trans bireylerin kimliklerini ve onurlarını siler ve bu konuda Rowling ya da benden çok daha fazla uzmanlığa sahip olan profesyonel sağlık dernekleri tarafından verilen tüm tavsiyelere aykırıdır,” demişti.

The Atlantic’e konuşan Radcliffe, bu açıklamayı yapmamayı “büyük bir korkaklık” olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Trevor Projesi ile 12 yıl boyunca çalıştım ve bir şey söylememek bana, bilmiyorum, büyük bir korkaklık gibi gelirdi. Rowling’in yorumlarından olumsuz etkilenen insanlara yardım etmek istedim. Ve eğer bunlar Jo’nun görüşleriyse, Potter serisiyle ilişkili herkesin görüşleri olmadığını söylemek istedim.”

“Harry Potter ve bu şeylerle bir bağlantım olduğunu fark ettim. Aileleri tarafından dışlanmış ya da reddedilmiş hissetmekle ya da bir sırla yaşamakla uğraşan pek çok insan bu kitaplarda ve filmlerde biraz teselli buldu.”

"Harry Potter" Yıldızı Daniel Radcliffe'in J.K. Rowling İtirafı: "Ona Borçlu Değilim"

“Harry Potter” Yıldızı Daniel Radcliffe, J.K. Rowling ile Görüşmediğini İfade Etti

Ünü oyuncu ayrıca tartışmaların patlak vermesinden bu yana J.K. Rowling ile doğrudan bir teması olmadığını da dile getirdi:

“Bu beni gerçekten üzüyor. Çünkü tanıştığım kişiye, tanıştığımız zamanlara, yazdığı kitaplara ve yarattığı dünyaya bakıyorum ve bunların hepsi benim için çok derin bir empati.”

Ancak tüm bu empatiye rağmen Radcliffe, Rowling ile kendisini yaratan kişi olması nedeniyle hiçbir şey borçlu olmadığını vurgulayarak sözlerine şunları ekledi:

 “Açıkçası Harry Potter evreni o [Rowling] olmadan olmazdı, dolayısıyla hayatımdaki hiçbir şey muhtemelen o kişi olmadan olduğu gibi olmazdı. Ancak bu, gerçekten inandığınız şeyleri tüm hayatınız boyunca başka birine borçlu olduğunuz anlamına gelmez.”

Daniel Radcliffe: “LGBTQ+ Haklarını Desteklemeye Devam Edeceğim”

Daniel Radcliffe Harry Potter

Son olarak 2023’te bir İngiliz raporunun ardından Rowling’in tekrar trans konusundaki tutumunu sert biçimde dile getirmesine de değinen Radcliffe, “LGBTQ+ topluluğunun haklarını desteklemeye devam edeceğim, bunun dışında bir yorumum yok,” açıklamasında bulundu.

Oyuncunun itirafları, serinin yaratıcısıyla uzun süredir devam eden fikir ayrılığının ardındaki üzüntüyü gözler önüne seriyor. Hem hayranlar hem de sektör mensupları, iki ismin bu meseleyi nasıl ele alacağını merak ediyor. Her iki tarafın da saygın bir çizgide kalarak bu hassas konuya dikkat çekmeye devam etmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Daniel Radcliffe: “Harry Potter Filmlerindeki Performansım Pek İyi Değildi”

Sizler de Daniel Radcliffe ve J.K. Rowling hakkındaki düşüncelerinizi ve tartışmayla ilgili yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: The Guardian

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir