David Yates, Fantastik Canavarlar’da Göreceğimiz Grindelwald’un Voldemort’tan Farkını Açıklıyor!

grindelwald-voldemort

Yönetmen David Yates, J.K Rowling’in Büyülü Dünyası’nda 20. Yüzyıl’ın en büyük karanlık büyücüleri hakkında konuşuyor: Yüzyılın ilk kısmında sahneye çıkan Gellert Grindelwald ve yüzyılın ikinci yarısına damga vuran Lord Voldemort.

Rowling’in de doğruladığı gibi, beş bölümden oluşacak Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? destanında, Grindelwald, aynı Harry Potter serilerindeki Lord Voldemort gibi, öne çıkan bir karakter olacak.

Yates’e göre, Grindelwald, korkutucu ve soğuk tavırlara sahip Voldemort’a göre, kendini adadığı yolda daha karizmatik ve sofistike.

david-yates-rowling

Yates’i dinliyoruz:

“Grindelwald, sinirli ve kaba olan Voldemort’un aksine, ilerleyen bölümlerde daha tehlikeli ve ölümcül bir hava yaratacak. Kalpleri ve zihinleri ele geçirme amacını, göze hoş gelen sofistike yöntemler kullanarak gerçekleştiriyor ancak üzerinde olduğu yol son derece tehlikeli. Grindelwad, safi karizmasını insanlar üzerinde kullanıp, sürekli telkinler ile kalabalığı hipnotize edip peşinde sürükleyerek, dünyayı daha karanlık bir yer haline getirebilir. İşte bu nokta, bir sonraki hikayenin konusu.”

Yates, zamanında Rowling’in oluşturduğu Fantastik Canavarlar’ın ilk kurguları üzerine de yorumlarda bulunmuş. (Yates’in de itiraf ettiği gibi, film ile kitap arasında oluşabilecek farkların yazar tarafından anlaşılması için birkaç tekrar çalışması gerekmiş.)

David Yates o zamanları şöyle anlatıyor:

“Fantastik Canavarlar’ın ilk hali son derece baskın şekilde karanlık, yoğun ve mental olarak çok ciddiydi. Takip eden düzenlemesi ise sade, eğlenceli ve ilk filmlerin olduğu daha çok gençleri kendine çekecek gibiydi. Daha sonrasında Rowling dengeyi yakaladı.”

fantastik-canavarlar-david-yates

Yapım tasarımcısı Stuart Craig, ikinci filmin Paris‘te çekileceğini ve ilk film gibi sabırsızlıkla bekleneceği bilgisini sızdırdı. İkinci film için çalışmaların 2017’de başlayacağı bilgisi de gelen haberler arasında.

Fantastik Canavarlar filmlerinde göreceğimiz Gellert Grindelwald‘dan sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Fantastik Canavarlar’da Karşımıza Çıkacak Gellert Grindelwald Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Johnny Depp “Gellert Grindelwald” Rolüyle Fantastik Canavarlar Kadrosunda!

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir