Dobby’nin Mezar Taşı Çalındı!

Dobby'nin Mezar Taşı Çalındı!

Dobby saflığıyla, dürüstlüğüyle ve sadakatiyle bizim için her zaman ayrı bir yere sahipti. Kalpleri parçalayan ölüm sahnesini Ölüm Yadigarları: Bölüm Bir‘den hatırlıyoruz.

Dobby kendini Harry ve dostları için feda etmiş, Bellatrix’in attığı hançer tarafından öldürülmüştü. Harry’nin bu sadık arkadaşı için bir mezar kazdığını ve mezar taşı hazırladığını biliyoruz. Fakat bu mezar taşı çalındı

Büyücülük Dünyası’nın kahramanlarından birinin son dinlenme yerini, Ev Cini Dobby’nin sonsuza dek yattığı yeri gösteren mezar taşı ortadan kayboldu.

Dobby'nin Mezar Taşı Çalındı!

Resmi olmayan mezar taşının üzerinde, “Dobby burada yatıyor, özgür ev cini” yazıyordu. Dünyanın her yerinden hayranlar, ünlü Dobby’ye saygılarını sunmak için Galler, Pembrokeshire’daki Freshwater West sahiline geliyordu.

Sahilin yakınlarındaki bir köyde yaşayan Hooi-Ling Lim, gezintiye çıktığı 8 Nisan Pazartesi günü, mezar taşının ortadan kaybolduğunu fark etti.

Dobby'nin Mezar Taşı Çalındı!

Kimse mezar taşının gizemli bir şekilde kayboluşu hakkında fikir sahibi değil. Fakat yerel halktan Laura Ridgway mezar taşının daha önce de alındığını söyledi:

Mezar taşını görmek için bir hafta sonra gittiğimizde birkaç yıl önce durduğu yerde durmadığına emindim. Mezar taşı geri gelmezse, birinin mutlaka yenisini yapacağını düşünüyorum.

2009 yılından beri Harry Potter hayranlarının çok saygı duyduğu bir nokta olan mezar taşı, Gal sahilinden yok oldu. Filmden de bildiğimiz gibi, Dobby Harry’nin Kim Olduğunu Bilirsin Sen ile olan mücadelesinde kilit rollerden biriydi ve Malfoy Malikanesi‘nde, Bellatrix Lestrange tarafından öldürülmüştü.

Dobby'nin Mezar Taşı Çalındı!

Şu an mezar taşının olduğu yerde bir avuç çakıl taşından başka bir şey yok. Umuyoruz ki, mezar taşı yenilendiği bu tatsız olay bir daha yaşanmaz.

Halbuki bizim Dobby hakkında okumak istediğimiz haberler daha çok şuradaki gibi. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Bizim görüşümüz aşağıdaki görselde saklı:

Dobby'nin Mezar Taşı Çalındı!

Kaynak: Wales Online

⁠⁠⁠Evapsie!
Etiketler:

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir