Dobby’yi Serbest Bırakmaya Çalışan Harry Potter Hayranlarının Muhteşem Çözümü

dobby

Ev cini Dobby’yi özgür bırakmaya çalışan Harry Potter hayranlarının bulduğu çözüm yolu görenleri hayrete düşürüyor!

Warner Bros.’un Londra’daki stüdyolarını ziyaret edenler Harry Potter bölümünü dolaşırken kendisi küçük ama boğazlarda oluşturduğu düğüm kocaman olan bir sürprizle karşılaşıyorlar.

Filmdeki eşyaların ve karakterlerin sergilendiği salonda cam bir fanusun içinde ev cini Dobby bulunuyor. Ama kendisi son kitaplardakinin aksine özgür ve mutlu olarak değil de, tıpkı Harry Potter ve Sırlar Odası’nda karşılaştığımız ilk hâliyle, sadece kirli bir yastık kılıfına sarınmış ve kamburu çıkmış olarak çıkıyor karşımıza. Yani henüz özgürlüğüne kavuşamamış…

Fakat bahsettiğimiz sürpriz bu değil. Asıl şaşırtıcı ve feci şekilde duygulandırıcı olan şey insanların Dobby’yi özgürleştirmek için yanına çorap bırakmaları!

ozgur dobby

Tam bu noktada bazılarınızın hüzünlendiğini bazılarınızın da kafasının karıştığını görebiliyorum. Kitapları okumayanlar için hemen kısaca açıklayalım:

Ev cinleri ölene dek efendilerine hizmet etmek zorundadırlar ve onları serbest bırakmak için kendilerine bir giysi vermeniz gerekir. Serinin ikinci kitabında Harry ustaca bir numarayla Dobby’nin efendisini kandırmış ve ev cinine pis bir çorap vermesini sağlayarak özgür kalmasını sağlamıştı.

Anlaşılan sergiyi ziyaret eden Harry Potter hayranları da yine bir çorapla sempatik ev cinimizi serbest bırakmaya çalışıyor ve hepimizin içini tuhaf duyguların kaplamasına neden oluyorlar. Çünkü Dobby… eh, Dobby’nin hem kitaba kattığı esprili tat hem de son macerada yaşadığı olaylar bizler için unutulmazdır. Özgürlüğünü kazandığı andaki mutluluğu, Harry’ye olan sevgisi ve en olmadık yerlerde ortaya çıkıp bizi güldürmesiyle bir başkadır Dobby’nin yeri…

O yüzden diyoruz ki… Warner Bros! Dobby’yi özgür bırak! Yaşasın E.R.İ.T.! Yaşasın özgür ev cinleri!

Forumdan Cevaplar!

Site Yorumları
5 Yorum