Eddie Redmayne, Newt Scamander İçin Asa Seçtiği An Hakkında Konuştu!

eddie redmayne

Aslında asa büyücüyü seçer ama bu durumda oyuncu asayı seçti!

Eddie Redmayne’in sadece Newt Scamander hakkında konuşurken kullandığı bir gülümsemesi var. Newt Scamander hakkında yayınlanan son videoda belki görmüşsünüzdür. Neredeyse sinsiliğe kayan bir neşeli kahkaha… Sanki Newt konusu paylaştığı çok güzel bir sırmış gibi.

Eddie, asasını seçtiği gün hakkında konuşurken tam olarak da bu şekilde gülümsüyor. Tüm ana karakterler Prodüksiyon Tasarımcısı Stuart Craig ve takımının tasarladığı asaların arasından kendilerine birer tane seçtiler.

“Bu işin en heyecanlı anı asa seçtiğim andı. Sanat departmanı asa çizimleriyle geliyor ve ‘tamam, asa seçimim, bir bakalım…’ derken kendinizi sertçe çimdikleyip serinkanlı bir surat takınmaya çalışıyorsunuz.”

Eddie’nin Newt için seçtiği asayı hepimiz gördük. Asasını Dan Fogler’ın karakteri olan Jacob’a doğrultuşunu gördük. San Diego Comic-Con’da 6000’den fazla heyecanlı hayrana asanın kopyalarının verilmesine kalabalığın içine atlayıp yardım ederken H Koridorunda Lumos Maxima büyüsünü yaptığını duyduk.

Newt’in asasının ince ve zarif bir görünüşü, sade bir ahşap rengi, Eddie sağ eliyle asayı kavradığında tam eline oturan özel oyulmuş bir ucu var.

newt asasi

Eddie , sanki J.K. Rowling’in dünyasında oyunculuk yapma deneyimi tamamen bir sırmış gibi “Newt’in asasının çok sade olması fikrini sevdim.” diye fısıldıyor.

“Organik materyallerden yapılmış. Seçeneklerden bazıları fosillerden yapılmıştı ama ölü yaratık olması fikri hoşuma gitmedi. En azından Newt için gitmedi. Bu asada sanki sedef gibi bir hava var ve ahşabın sadeliği de hoşuma gitti. Bence Newt oldukça mütevazı bir insan, kesinlikle karmaşık bir insan değil. Duygusal olarak belki öyledir ama arzuları karmaşık değil. O yüzden hoşuma giden asa buydu. Ama aynı zamanda yontulmuş gibi de görünüyor, bir zanaatkarın üzerinde çalıştığını hayal edebileceğiniz tarzda bir şey.”

Bu yılın başlarında Fantastik Canavarlar setinde konsept tasarımcısı yardımcısı Molly Sole da bu konu hakkında konuştu. Eddie’nin gördüğü ilk asa seçeneklerine baktıktan sonra seçtiği asa hakkında birkaç detay daha verdi.

“Newt’in asasının tutma yerinde borumsu bir kabuk parçası var. Harry Potter kitaplarından bildiğim üzere büyücünün asasıyla bir yakınlığı olması gerekiyor. Asa büyücüyü seçiyor. Asanın izlerini büyücüde, büyücünün izlerini de asada görebiliyoruz gibi geliyor bana…”

Şimdi Eddie Redmayne’e asa seçeneklerinin sunulduğu o harika anda neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Hufflepuff‘lı kahramanımız Newt Scamander, ucunda eritilmiş bir kabuk parçası olan ahşap, sade bir asa seçti.

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir