Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları Fragmanlarında Olup Filmde Olmayan Sahneler

Yayınlandığı ilk günden beri hayranları kalabalıklar halinde Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları’nı izlemeye gidiyorlar ve iyi, uzun dönemli hafızaya sahip olanları, daha önceki fragmanlarda ya da Comic-Con fragmanında yayınlanıp da filmden kesilmiş bazı sahneler olduğunu fark ettiler. Bu aslında yeni bir şey değil, neredeyse her film ve filme alınmış TV şovunda gerçekleşen bir şey, çekilmiş sahneler bir ya da iki sebepten kesilebilir.

SnitchSeeker yayınlanan ilk iki fragman üzerinden gitti (eylül ayında yayınlanan son fragman, kesilmiş sahne içermiyor) ve bu kesilen anları GIF ve fotoğraf formlarında düzenledi. Biz de bu detaylı analizi sizler için çevirdik. Şimdiden iyi okumalar dileriz.

Şunu da hatırlatmalıyız ki bu kesilen sahneler muhtemelen gelecek baharda çıkacak olan Fantastik Canavarlar: Gridelwald’ın Suçları DVD/Blu-ray’in kesilen sahneler kısmında yer alacaktır. Ayrıca aşağıdaki kısımlar, hala filmi izlememiş kişiler için SPOILER niteliğinde olduğunu da söylememiz gerekir.

Genç Dumbledore’un Işıkemer’i ile Londra’daki bazı sokak lambalarını söndürdüğü sahneyi gördüğümüzde hepimiz oldukça heyecanlanmıştık…ancak bu sahne filmde yer almadı.

Newt’in Jacob’a bir macera için Paris’e gideceklerini açıkladığı bu klip de filmin tanıtımlarında defalarca kullanılmıştı. Filmde bu an farklı bir şekilde yer aldı ancak Jacob’ın “Dahice!” tepkisi filmde yine de yer aldı.

Credence’in Obscurus’unu Paris gökyüzüne saldığı sahne? Bu da filmden kesilmişti.


Oldukça komik ancak, bu sahneler seyircinin fragmanlarda Lete Lestrange ile ilk karşılaştığı kısımdı, Leta bu şekilde bir partiye katılıyordu. Ancak hem orijinal fragman hem de Comic-Con fragmanında yer alan bu iki sahne de filmden kesilmişti.

Bu filmden kesilen bir değil, iki sahne. Birinde Kama, gerçeği ortaya çıkartmak için saklandığı gizli yerinde özenle hazırlanmış Lestrange aile ağacını inceliyor, diğerinde de muhtemelen Tina bu yere doğru yürüyor.

İtiraf etmeliyiz ki küçük Arcanus Sirki ile ilgili bazı sahnelerin de kesilenler arasında yer alması son derece şaşırtıcıydı. Buradaki silinmiş sahnede ise Credence, muhtemelen bu sirke katılmadan önce, sirkin bir posterini inceliyor.

Bu sahne de tam olarak kesilmiş sayılmaz ancak filmdekinden biraz farklı bir şekilde Grindelwald’ın ekibinin (Krall ve Krafft’ın da yer aldığı) filmin kötü adamının yeni gizli mekanından tabutları çıkarttığı sahneyi gösteriyor. Ayrıca çok kısa ve hızlı bir anla şüpheci bir şekilde dikilmekte olan Abernathy’e de bir göz atıyoruz.

Bu GIF’te üç tane silinmiş sahne bulunuyor. Yukarıda bahsettiğimiz ikisine ilave, sonuncuda ise Vinda Rosier’in başka bir karaktere yandan baktığını görüyoruz.

Hayranlar olarak Dumbledore’un dramatik bir şekilde Hogwarts koridorlarından yürümesinin hem sahne arkası hem de gerçek çekim görüntülerini görmüştük. Ancak, bunlar da filmden kesilmişti.

Bu sahne de Paris’teki mezarlıkta Tine’nın Jacob’ı, Grindelwald’ın öldüren alevlerinden koruduğu sahnenin biraz daha uzun versiyonu.

Comic-Con fragmanından alınan bu GİF’te, Hogwarts flashback sahnesinin aslında Newt’in böcürtü ile yüzleştiği sahne ile açıldığını, Hufflepuff’lı sınıf arkadaşı ile başlamadığını, görüyoruz. Bu sahne de muhtemelen zaman açısından kesilmiş durumda.

Bu sahne de muhtemelen Newt’in hayvan koleksiyonu ile ilgili, ancak asasının dışarıda ve açık bavulunun yanında yarı eğilmiş bir şekilde durduğu bu sahne de filmde yoktu.

Bu sahnede Newt ve Jacob’ın Muggle Paris’inden sihirli Paris’e girişini görsek de bu olay tam olarak bu sahne ile filmde yer almadı (filmde bu sahne çok hızlı ve kısaydı).

Muhtemelen Kama’nın kanalizasyondaki gizli yerinden gibi görünen bu yerde Newt’in gezinme sahnesi de son durumda filmde yoktu.

Son olarak, Dumbledore’un Kelid Aynası’na baktığı sahneler filmde yer alsa da , bu işaret parmağını kendisine doğrulttuğu sahne filmden kesilmişti.

Bunlar film için çekilmiş ancak sonradan konu bütünlüğü ve zaman açısından değerlendirildiğinde filmden kesilmiş sahnelerden bazılarıydı. Peki ya sizin dikkatinizden kaçmayan başka sahneler var mıydı? Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz!

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!