Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları Gişede Beklenenin Altında Kaldı!

Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları Gişede Beklenenin Altında Kaldı!

Fantastik Canavarlar’ın ikinci filmi vizyona gireli iki haftayı geçti ve şimdiden dünya çapında elde ettiği gelirler maliyetlerini karşılamış gibi görünüyor. Yine de sonuçların beklenenden düşük olup olmadığı tartışmaya açık bir konu. İşte verilerin gösterdiği sonuçlar şöyle:

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları yerli piyasada bu hafta sonu 11 milyon dolar olmak üzere toplamda 134 milyon 2 bin dolar gelir elde etti. Grindelwald’ın Suçları, Justice League, Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar ve son iki Alacakaranlık filmlerinin dördüncü haftalarındaki gelirlerinden daha fazla hasılat yaptı. İlk film piyasayı 814 milyon dolar gelirle kapatırken ikinci filmin 600 milyon dolarla kapatması bekleniyor. Warner Bros. ise diğer bütün Harry Potter filmlerinde olduğu gibi gişe gelirinin yarısından fazlasının uluslararası pazardan geleceğini umduklarını belirtti.

Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları Gişede Beklenenin Altında Kaldı!

Bu sayılar, Harry Potter serisinin son iki filmine göre biraz da olsa düşük görünüyor. Ölüm Yadigarları Bölüm 1 (2010) 960 milyon ve Bölüm 2 (2011) ise bir milyar 341 milyon dolar gelir elde etmişti. Fantastik Canavarlar serisinin, özellikle Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2 gibi gişe rekorları kırması beklenmese de bir sonraki üç film, bu çıtayı düşürmediği sürece seri genel olarak kâr edecek gibi görünüyor.

Türkiye’de ise bu sayılar ikinci haftanın sonunda 500 bin seyirciyle 8 milyon doları gösteriyor. Siz filmi izlediniz mi? Sonuçların böyle olmasını neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir