Fantastik Canavarlar İngiltere’nin En Prestijli Ödüllerinden BAFTA’ya 5 Dalda Aday!

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? filmi önümüzdeki İngiliz Televizyon ve Film Sanatları Akademisi Ödülleri’nde, ülkemizde daha çok bilinen kısaltmasıyla BAFTA‘da (British Academy of Film and Television Arts) En Seçkin İngiliz Filmi de dahil olmak üzere beş dalda aday gösterildi.

Filmin aday olduğu diğer kategoriler ise Yapım Tasarımı, Kostüm Tasarımı, Ses ve Özel Görsel Efektler. Bunun yanında diğer eski Harry Potter filmleri oyuncularının son eserleri de adaylıklarını gösterdi. Lord Voldemort‘u canlandıran Ralph Fiennes‘in sesini verdiği Kubo and the Two Strings filmi En İyi Animasyon Filmi kategorisinden, daha önce Pius Thicknesse‘ı canlandıran Guy Henry’nin ses ve motion picture tekniğiyle katkıda bulunduğu Rogue One: A Star Wars Story ise Makyaj ve Saç ile Özel Görsel Efektler kategorisinden aday oldu.

Hollywood yapımı müzikal La La Land ise yakın zamandaki Altın Küre başarısından sonra 11 adaylık ile önü tutuyor. Ardında ise son zamanların en çok konuşulan bilim kurgu filmi Arrival ile Tom Ford‘un gerilim filmi Nocturnal Animals geliyor. Listenin tamamını buradan okumanız mümkün.

Ödüller 12 Şubat günü Londra Royal Albert Hall‘de verilecek. Dileriz Fantastik Canavarlar aday olduğu bütün kategorilerde ödülleri süpürür!

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir