Fantastik Canavarlar’ın Yeni Baskısında Yepyeni Büyülü Canavarlar Göreceğiz!

Hogwarts Kütüphanesi‘nin klasiklerinden “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?”ın J.K. Rowling tarafından güncellenen yeni baskısında yepyeni bir önsöz ve yeni çizimlerin yanında, altı yeni canavarla da tanışma fırsatı bulacağız!

Hogwarts Kütüphanesi‘nin “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” isimli klasik kitabının son baskısı, yeni canavarları da kapsayacak şekilde J.K. Rowling tarafından düzenlendi.

14 Mart’ta çıkacak bu güncellenmiş baskıda altı tane yeni canavar olacak, bunun yanında Büyüzoolog Newt Scamander’den yeni bir önsöz ve sanatçı Tomislav Tomic’ten harika çizimler göreceğiz.

Harry Potter hayranlarının, Harry’nin Hogwarts’taki zamanlarındaki ders kitaplarından biri olarak bildiği  “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” 2001 yılında ilk kez yayınlanmıştı. Bu kurgusal kitap, J.K. Rowling’in yeni çıkan senaryosu ve sinema filminin kahramanı olan Newt Scamander tarafından “yazılmıştı”.

Harry için canavarlar hakkında önemli, kısa ve detaylı bir özet sağlamanın yanında bu kitap yayınlandığı zamandan beri okurların hayal güçlerini de büyülemişti. J.K. Rowling de tüm özenli yazarlar gibi orijinal kitabı, büyü dünyasındaki son gelişmelere uygun hâle getirmek için yeniledi. Kitapta hangi canavarların olacağını söyleyip sürprizi bozmak istemiyoruz ancak sadece şunu söyleyebiliriz, kitapta tanıdık yüzler göreceğiz. Belki Kısa-Burun, belki de Şahgaga.

Bu yeni baskının e-Kitap kapağını Pottermore için grafik sanatçısı Olly Moss tasarladı, ancak kitabı yayınlayacak yayınevleri – İngiltere’de Bloomsbury ve Amerika’da Scholastic – kendi yayınları için kendi sanat eserlerini hazırladı.

Olly Moss tarafından Pottermore için tasarlanmış e-Kitap kapağı:

Headcase Design tarafından Scholastic için hazırlanmış kapak:

Jonny Duddle tarafından Bloomsbury için hazırlanmış kapak:

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” kitabının satışının gelirleri Comic Relief ve J.K. Rowling’in çocuklar için kurduğu kendi hayır kuruluşu olan Lumos’a gidecek. İki hayır kuruluşu da dünyadaki en hassas çocuklardan ve genç bireylerden bazılarına yardım etmeyi amaçlıyor.

4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir