Fantastik Canavarlar’ın Yeni Resimli Özel Baskısına Detaylı Bir Bakış Atıyoruz!

Geçtiğimiz günlerde Pottermore, Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar kitabının yakında çıkacak resimli baskısına yakından göz atmış. Tamamı resimlendirilmiş bu baskının kapakları yayımlandı bile. Olivia Lomenech Gill‘in çizimlerinden oluşan kitap bu yılın sonlarında yayınlanacak. Pottermore sayesinde elimize geçen birkaç görselle haber içeriğine hep birlikte göz atalım!

Yeni kapaklar “yazar” Newt Scamander‘ın gezilerinde keşfettiği canavarlardan bazılarını öne çıkardı. Scholastic‘in tercih ettiği kapakta Grifin yer alırken, Bloomsbury‘nin kapağı koleksiyona bu yılın başında eklenen altı yeni canavardan birinin ressam Olivia’nın yorumladığı şekline odaklanıyor: parlak, mavi renkte bir Okami.

Bloomsbury kapağı.
Scholastic kapağı.

 

 

 

 

 

 

 

Pottermore haber ekibi aynı zamanda kitabın içine de yakından bakmış, baskıda insan başına ve aslan gövdesine sahip olan akıllı yaratık Sfenks’in görkemli yeni bir tasviriyle karşılaşacağız. Sfenks karşımıza ilk defa Ateş Kadehi‘nde Harry’ye bilmece sorarken çıkmıştı.

Ayrıca büyüleyici bir pijama giymiş bir gulyabaniyi de görüyoruz, belki de sanatçı burada Ron’un giydirip kendisi gibi yutturmaya çalıştığı Weasley’lerin evindeki Gulyabani‘den esinlenmiştir. Yayımlanan diğer yaratıklar arasında Quidditch topu Altın Snitch‘in ortaya çıkmasında rol oynayan sevimli bir Sinicit, tek boynuzlu at ve çok da cana yakın durmayan bir Mantikor bulunmaktadır.

Kitabı resimleştiren sanatçı Olivia Lomenech Gill ödül kazanmış bir sanatçı olup önceki resimleştirdiği kitaplar arasında Michael Morpurgo ve Francesca Simon’un kitapları da yer almaktadır. Sanatçı büyülü yaratıkları karakalem çalışmaları ve suluboya gibi farklı teknikler kullanarak yeniden tasarlayıp çizmiştir. Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar Resimli Baskısı İngiltere’de Bloomsbury, Amerika’da Scholastic tarafından 7 Kasım 2017’de yayımlanacak.

Öne çıkan bu görsellerden eminiz Newt Scamander çok etkilenirdi. Sizin favoriniz hangisi oldu? Kitabın yeni baskısı dilimize kazandırılır mı, henüz bilmiyoruz. Şimdilik hevesle gözlerimizi Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık‘a çevirmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok gibi.

Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir