Felsefe Taşı’nın Amerika’daki 20. Yılı Şerefine, Seriye Yeni Kapaklar Geliyor!

1 e1523626932913

Harry Potter serisinin Amerika’daki yayınevi Scholastic, ilk kitabın yayımlanmasının 20. yıl dönümünde, seriyi sanatçı Brian Selznick’in muhteşem kapak tasarımıyla yeniden yayımlıyor.

Pottermore’un haberine göre, en çok satan yazarlar arasında yer alan, ödüllü sanatçı Brian Selznick, Harry Potter kitaplarını, benzersiz siyah beyaz çizim tarzıyla yeniden tasarladı. Yedi kitap da, Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın Amerika’da yayınlanmasının 20. yıl dönümünde piyasaya çıkıyor.

Keskin gözlü okuyucular karmaşık detayları dikkatle incelediklerinde, Hermione’nin zaman döndürücüsü, Harry’nin Patronus’u, Üçbüyücü Turnuvası’ndaki labirenti ve buharı tepesinde, yeni dönemde öğrencileri okula taşıyan Hogwarts Express’ini fark edeceklerdir.

Tüm yedi kapak bir araya geldiğinde, Harry’nin, Privet Drive’a varışından Hogwarts Savaşı’na kadar olan tüm hikayesini tek bir resimde anlatıyor.

hp new full

The Invention of Hugo Cabret romanıyla tanınan Selznick, kapak tasarımını anlatıp, bu fırsattan ‘büyük bir onur’ diye bahsediyor.

Brian şu açıklamayı yapıyor:

“Büyük bir Harry Potter hayranıyım (gururlu bir Hufflepuff’ım) ve 20. yıl dönümü kapak çiziminin tarafıma teklif edilmesi büyük bir onur.”

2 e1523627042158

“Bu projenin seriye ve okuyuculara karşı büyük bir sorumluluk ile beraber geldiğini biliyordum. Kitapları tekrar okudum ve özellikle J.K. Rowling’in büyülü dünyasının karakterleriyle tekrar duygulandım. Bu sebeple bu kapakların tüm bu hisleri yansıtmasını istedim.

“Sürecin en zorlayıcı ve en değerli yanlarından biri, birbirinden bağımsız yedi kapak çizmek ama aynı zamanda yan yana geldiklerinde tatmin edici tek bir resim oluşturmasını sağlamaktı. Doğru sonucu buluncaya kadar bu onlarca ama onlarca farklı eskiz çizmeyi gerektirdi. Sonuçta çok sevdiğim bu yeni kapak tasarımlarını paylaşmaktan gerçekten çok mutluyum.”

3 e1523627099823

Selznick’in katkılarıyla yeni Harry Potter kitaplarının ince kapak versiyonları 26 Haziran 2018′de Amerika’da raflardaki yerini alacak. Serinin yeni kapakları ülkemize de uğrar mı, bunu henüz bilmiyoruz.

Yeni tasarımlarla ilgili fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Forumdan Cevaplar!