Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın 20. Yıl Dönümüne Özel 100 kiloluk Hogwarts Pastası Hazırlandı

Hogwarts pasta harry potter

Harry Potter ve Felsefe Taşı filminin vizyona girmesinin 20. yıl dönümü şerefine, tam 100 kiloluk minyatür bir Hogwarts pastası hazırlandı.

İlk Harry Potter filmi olan Felsefe Taşı, vizyona gireli tam 20 yıl oldu. Bu nedenle yıl dönümüne özel olarak birçok etkinlik yapılıyor. Wizarding World önderliğinde gerçekleşen yapımların belki de en heyecan verici olanı, Altın Üçlü Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint‘i filmin diğer oyuncuları ile tekrar bir arada göreceğimiz “Back to Hogwarts” başlıklı HBO Max yapımı olacak. 1 Ocak 2022’de yayınlanacak olan özel bölümle ilgili detaylar çıktıkça sizlerle paylaşacağız. Ancak pek tabii etkinlikler bununla sınırlı değil. Filmin gösterime girmesinin 20. yıl dönümünü kutlamak üzere, Hogwarts şatosunun 100 kiloluk bir maket pastası hazırlandı.

183 cm genişliğinde, 152 cm boyunda ve 100 kg ağırlığındaki pasta, serinin birçok sahnesinin çekildiği Watford, Leavesden’deki Warner Bros Studios’da tanıtıldı. Yapımı 320 saat süren pastanın özellikle vegan dostlu malzemelerle hazırlandığı da belirtildi.

Harry Potter Pastası Tanıtıldıktan Sonra Yardım Kuruluşuna Bağışlandı

Harry Potter Hogwarts pasta

Pastayı, pasta sanatçısı ve heykeltıraş olarak tanınan Michelle Wibowo hazırladı. Wibowo, Harry Potter ve Felsefe Taşı‘nın Birleşik Krallık ve İrlanda’da beyaz perdeye gelmesinden bu yana geçen 20 yılı kutlamak için yapımını üstlendiği Hogwarts pastası hakkında şunları söyledi:

“Kuşkusuz olarak şunu söyleyebilirim ki bu pasta şimdiye kadarki en büyük işim oldu. Yapımı için uzun günler ve geceler geçti. Ancak bugün hayranlar ilk kez tanık oldukları pasta için verdikleri tepkiyi görmeye değerdi. İlk dilimleri yine onlara servis edildi.”

Tanıtımı yapılan pasta, gıda yoksulluğuyla mücadele eden yerel bir yardım kuruluşu olan One Vision’a bağışlandı. One Vision’ın kurucusu ve CEO’su Enoch Kanagaraj yapılan bağış sonrası “Yüzlerce gönüllümüz ve önemli çalışanımız bu pastadan bir dilim almaktan memnuniyet duyacaktır,” ifadelerini kullandı.

Hogwarts pasta

Chris Columbus yönetmenliğinde yayınlanan Felsefe Taşı (orijinal adı Harry Potter and the Philosopher’s Stone), ilk defa 4 Kasım 2001 yılında vizyona girmişti. 125 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen yapım, dünya çapında 975 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.

Peki ya sizler hazırlanan Hogwarts pastasını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir