Harry Potter Büyüsü Hollanda’yı Sarsacak!

potter-harry-nl

Warner Bros. Harry Potter: The Exhibition‘ın bir sonraki durağının 2017’de, Hollanda’daki, Cinemec Utrecht olacağını duyurdu.

11 Şubat – 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan sergi için biletler www.harrypotterexpo.nl üzerinden, 16 Eylül itibarıyla satın alınabilecek. Sergi şu anda Belçika’nın Brüksel kentinde ziyaretçilerine açık.

Hollanda’daki Harry Potter fanları Harry Potter: The Exhibition sayesinde nihayet bir diğer sihirli deneyim için J.K. Rowling‘in büyülü dünyasına adım atma şansına sahip olacaklar. Chicago‘daki açılıştan beri, Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokyo, Paris, Şangay ve Brüksel gibi birçok şehri gezen sergi 4 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı bile.

Sergi, ziyaretçilerinin Harry Potter film setinden ilham alınarak tasarlanan alanı, kostümleri, replikalari, filmlerden benzersiz yaratıkları ve arkasındaki zanaatkarlığı inceleyip görebilecekleri 1400 metrekarelik alana kuruldu.

1

Ziyaretçiler sergi alanına girdikleri andan itibaren Harry Potter’ın dünyasına adeta dalış yapıyorlar. İlk girişte, bazı şanslı hayranların Hogwarts binalarına yerleştirildiği alanda karşılanıyorlar, hemen ardından Harry Potter filminin favori sahnelerine olan yolculukları başlıyor. Sergide filmlerdeki Gryffindor Ortak Salonu, yatakhane, İksir, Bitkibilim gibi sınıflar, Yasak Orman gibi popüler mekanlar ve içindeki binlerce replikalar, kostümler ve filmlerde yer alan yaratıklar bulunuyor.

Tüm bunlara ek olarak, Quidditch alanında Quaffle atmak, Bitkibilim sınıflarında saksılardan kendi adamotlarını çekmek, Hagrid’in kulübesinde gezip devasa boyuttaki koltuğuna oturabilmek gibi bazı interaktif etkinliklerde yer alıyor.

Umuyoruz günün birinde, serginin sonraki duraklarından birinin ülkemizde olacağını duyurabiliriz. Ancak şimdilik, gidecek olan şanslı Harry Potter hayranlarına iyi eğlenceler diliyor ve sizlerin de sergi hakkındaki görüşlerinizi bekliyoruz!

3 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir