Harry Potter GO’nun 2017 Yılında Çıkacağı Doğrulandı!

harry-potter-go

Sizler için daha önceden hayranların hazırladığı ve muhtemel bir Harry Potter GO oyunu haberi paylaşmıştık. Öncesinde de şu haberle detaylarına bakmıştık. Ve sonunda, Niantic o güzel haberi duyurdu; bütün Harry Potter ve Pokemon GO hayranları için mükemmel bir haber! Niantic en çok beklenen büyücülük oyunu ‘Harry Potter GO’ üzerinde çalıştıklarını ve 2017’de çıkarmayı planladıklarını doğruladı.

Harry Potter GO yolda fakat…

Harry Potter GO oyunu, başarıyı yakalayan Pokemon GO üzerine planlandı. Game N Guide sitesine göre, Niantic’in baş oyun geliştiricisi Marcus Figueroa muhtemel Harry Potter GO oyununun haklarını aldığını doğruladı. Marcus oyunun konseptinin belirlenmesi sürecinin devam ettiğini fakat farklı bir isim düşünüldüğünü söyledi: Cadılık ve büyücülük dünyasında geçecek olan Maguss. Yine de, takım oynanışa uygun başka bir isim daha aradığından Maguss nihai isim olarak düşünülmemeli.

‘Harry Potter GO’, ‘Pokemon GO’ya rakip mi olacak?

Marcus, Harry Poter Go’nun Pokemon GO’ya rakip olmayacağını hayranlara açık bir şekilde belirtti. Maguss işlevsel maddi bir asaya sahip olacak ve asıl amaç yaratıkları yakalamak olacak. Ayrıca, oyun J.K. Rowling’in romanlarından özel eşsiz öğelere de yer verecek.

Cinema Blend’e göre bu oyunun amacı popüler Pokemon GO ile yarışmak değil, Harry Potter hayranlarının – kitap ya da film – ilgisini çekmek. Bu ayrıca Potter hayranı olmayanların da ilgisini çekecek çünkü kitapları okumadan ya da filmleri izlemeden bile Harry Potter dünyasını keşfetme şansını sunacak.

Finansal açıdan, Potter fanları büyük gruplarca oyuna geleceğinden Niantic’in gelirleri için bir avantaj – Niantic’in yararlanması için mükemmel bir fırsat.

Henüz Rowling kanalından bir açıklama gelmemiş olması bizleri çelişkiye düşürse de, ortalıktaki haberlerin büyük çoğunluğunun bu yönde olduğu da bir gerçek.

Şu an için, oyunun detayları gizli tutuluyor. Fakat yaratıcı zekaya sahip Harry Potter hayranları -ki önemli bir kısmı birer Pokemon GO bağımlısı- taslak bir video hazırlamış ve Harry Potter GO’da arzuladıklarını görsele dökmüş. Videoyu aşağıdan tekrar izleyebilirsiniz.

⁠⁠⁠Evapsie!
5 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir