Harry Potter Yazarı J.K. Rowling’den Araştırma Merkezine 19 Milyon Dolarlık Bağış

J.K. Rowling Harry Potter

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling yaptığı bağışlarla gönlümüzü çalmaya devam ediyor. Yazarımız, 45 yaşında kaybettiği annesinin adına kurduğu nöroloji araştırmaları merkezine tam 15,3 milyon sterlin (yaklaşık 18,8 milyon dolar) bağışladı.

Edinburgh Üniversitesi’ndeki Anne Rowling Rejeneratif Nöroloji Kliniği, 2010 yılında J.K. Rowling’in 10 milyon sterlinlik bağışıyla kurulmuştu. Rowling’in annesi 1990 yılında MS hastalığına bağlı komplikasyonlardan dolayı hayatını kaybetmişti. Yazarımız da annesinin adını yaşatmak ve benzeri hastalığa yakalanmış insanlar için böyle bir bağışta bulunmuştu.

Yazarımızın kuruluşunda önemli bir katkı üstlendiği bu klinikte motor nöron (MND), Parkinson ve demans dahil bir dizi nöroloji hastalığının tedavisiyle ilgili araştırmalar yapılıyor.

J.K. Rowling Harry Potter romanlarını, devlet yardımıyla geçinirken yazmaya başladı

J.K. Rowling

J.K. Rowling, büyücü çocuk Harry Potter’ın öyküsünü Edinburgh’daki kafelerde, sosyal yardımla geçinirken yazmaya başlamıştı. O meşhur başlangıç hikâyesini zaten hepiniz biliyorsunuz.

Sağ Kalan Çocuk Harry’nin Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki maceralarını anlatan yedi roman kaleme alan yazarımız bunlardan uyarlanan film, müzikal ve hediyelik eşyalardan milyarlarca dolarlık gelir elde etti. Şimdilerde de Fantastik Canavarlar filmleri ile Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyarto oyunuyla devam eden Büyücülük Dünyası (Wizarding World), yazarına kazandırmaya devam ediyor.

Ama elbette Rowling sadece para kazanmak adına bir şeyler yazmadı. Serinin yan kitapları Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?, Çağlar Boyu Quidditch ve Ozan Beedle’ın Hikâyeleri gibi eserlerden elde edilen gelirleri de yine yardım kuruluşlarına bağışlamıştı.

İngiltere’de yayımlanan Sunday Times gazetesinin en varlıklı kişiler listesine giren J.K. Rowling’in 750 milyon sterlinlik (yaklaşık 925 milyon dolar) bir serveti olduğu tahmin ediliyor.

Yazar, farklı yardım kuruluşlarına yaptığı milyonlarca sterlinlik yardımlarıyla biliniyor. Bunun dışında açmış olduğu Lumos vakfıyla da yardımlarına devam ediyor. Bildiğiniz gibi Lumos Vakfı bakım evindeki çocuklar ile ailelerini yeniden buluşturmak için çalışan kâr amacı gütmeyen bir organizasyon.

Rowling’in bu tarz bağışları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

* * *

* J.K. Rowling En Güçlü Rol Model Seçildi

* J.K. Rowling, Depresyonla Boğuşan Hayranlarını Desteklemeyi Sürdürüyor!

Kaynak: BBC Türkçe

⁠⁠⁠Evapsie!
Etiketler:

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir