Gümrükte Ele Geçirilen “Harry Potter” Marka ve Logolu Kalem Setleri için İmha Kararı Verildi

Harry Potter Kalem Setleri İmha Kararı

Harry Potter marka ve logosu taşıyan kalem setleri, gümrükte ele geçirildi. Harekete geçen Warner Bros Entertainment açtığı davayı kazandı ve mahkeme bu ürünler için imha kararı verdi.

J.K. Rowling tarafından yaratılan Harry Potter serisi, kitapları ve filmlerinin yanı sıra markalı ürünleriyle de tanınıyor ve bu alanda ciddi bir pazar oluşturuyor. Dolayısıyla her büyük markada yaşandığı gibi Büyücülük Dünyası’nın telifli ürünleri de kimi zaman hak sahibi olunmadan çeşitli üretimlere konu edilebiliyor.

Hürriyet gazetesinden Özge Eğrikar’ın haberine göre Warner Bros Entertainment, çatısı altında bulunan Harry Potter markasından taklitle kalem seti ürettiği iddiasıyla Keskin Hediyecilik’e bir dava açtı ve neticede bu davayı kazandı.

Mahkeme ise gümrükte ele geçirilen ve üzerinde Harry Potter markası/logosu bulunan 5 kap 250 adet kalem seti için imha kararı verdi.

İzinsiz Üretilen Harry Potter Logolu Kalem Seti için Harekete Geçildi

İstanbul Ambarlı Gümrük Müdürlüğü tarafından ‘WARNER BROS (HARRY POTTER)’ marka ve logolu 5 kap 250 adet mürekkepli kalem seti ele geçirildi.

Keskin Hediyecilik, İnşaat, Tekstil, Gıda Sanayi ve Dış Ticaret AŞ’ye ait olduğu öğrenilen bu ürünlerin taklit olup olmadığının tespiti için Gümrük Müdürlüğü görevlisi tarafından kalemlerin fotoğrafları çekildi.

Çekilen kareler Harry Potter’ın hak sahibi Warner Bros.’a gönderildi. Harekete geçen WB, ürünlerin durumunu öğrendi. Yapılan araştırma sonucunda kalemlerin iziniz olarak ve kötü kalitede, tüketici ve kamu sağlığına aykırı şekilde üretildiği tespit edildi.

Harry Potter Warner Bros

Warner Bros.’un avukatları zaman kaybetmeden konuyla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık tarafından ürünler için ‘el koyma’ kararı verdi. Warner Bros. avukatları İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne bir dilekçe sunarak taklit edilen ‘WARNER BROS (HARRY POTTER)’ marka ve logolu 5 kap 250 adet mürekkepli kalem setinin imha edilmesini istedi.

Neticede mahkeme, Warner Bros.’un talebini kabul ederek Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nde ele geçirilen Keskin Hediyecilik şirketine ait Harry Potter marka ve logolu ürünlerin imha edilmesine karar verdi.

Harry Potter Kalem Seti İmha Kararı

İlginizi çekebilir: Dumbledore Ailesi’nin Hayatı ve Sırları

Yaşanan bu olaya dair sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz. Ayrıca Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız da buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir