“Harry Potter” Hayranlarının Kalbi Kırık: Geleneksel King’s Cross Etkinliği İptal Edildi

Harry Potter - Geleneksel King's Cross Etkinliği İptal

Harry Potter hayranları, yıllardır süren bir geleneğin sonlandırılması nedeniyle tepkili. Her yıl 1 Eylül günü, Hogwarts’a Dönüş etkinlikleri kapsamında kutlanıyor. Geleneksel King’s Cross buluşmasına hazırlanan Potterhead’ler ise bu yıl beklenmedik bir kararla karşı karşıya kaldı.

Londra’daki King’s Cross istasyonu her yıl 1 Eylül günü J.K. Rowling’in Harry Potter serisindeki Cadılık ve Büyücülük Okulu Hogwarts’ın açılış gününü kutlamak üzere toplanıyor. İstasyonun kalkış saatleri hakkında bilgi veren panosu da her sene Hogwarts Ekspresi’nin 1 Eylül’de saat 11.00’de Peron Dokuz Üç Çeyrek’ten kalkacağına dair göndermeli bir bilgi notu paylaşıyor.

Her yıl binlerce kişinin katıldığı bu etkinlik, bu sene Warner Bros. Discovery tarafından iptal edildi. Wizarding World’ün internet sitesinde yapılan açıklamada hayranların 1 Eylül Pazar günü istasyona gelmeleri “tavsiye edilmedi” ve bunun yerine I’m a Celebrity’nin kazananı Sam Thompson’ın ev sahipliğinde çevrimiçi bir etkinlik düzenleneceği duyuruldu.

Harry Potter - King's Cross Etkinliği

Paylaşılan açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

“1 Eylül’de istasyonda herhangi bir etkinlik, kalkış panosu duyurusu veya geri sayım yapılmayacağından, hayranların bu yıl King’s Cross İstasyonu’na gitmeleri kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

“Bunun yerine Hogwarts’a Dönüş’ü kutlamak amacıyla özel olarak kaydedilen çevrimiçi bir programda hepinizle bir kez daha ruhen birlikte olması için yerleşik Hufflepuff’ımız Sam Thompson’ın desteğini aldık. Onu iş başında görmek için saat 11.00’de resmi Harry Potter YouTube kanalını ziyaret edin.”

“Harry Potter” Hayranları Uyarılara Rağmen Geleneksel King’s Cross Etkinliği için İstasyonda Hazır Bulundu

Uyarılara rağmen Harry Potter hayranları, bu uzun yıllara yayılan gelenekten umudunu kaybetmeyerek King’s Cross’a akın etti.

Sosyal medya platformu X (eski Twitter) üzerinden paylaşılan bazı gönderilerde, saat 11.00’i gösterirken kalkış panosunu görüntüleyen birçok hayran bulunuyor. Videolarda Hogwarts Ekspresi hakkında bir anons yapılmadığında keyiflerin oldukça kaçtığı görülüyor. Nihayetinde bekleyiş gergin kahkahalar ve yuhalamalarla sonlanıyor.

Kararın yalnızca bu yıllık bir durum mu olduğu, yoksa nihai mi bir seçim mi olduğu ise şu an için bilinmiyor.

Harry Potter - Geleneksel King's Cross Etkinliği İptal Edildi

King’s Cross ve Warner Bros. cephesinden ise konuya dair herhangi bir yorum yapılmadı.

İlginizi Çekebilir: J.K. Rowling Yazdı – “King’s Cross İstasyonu” Hakkında Her Şey

Sam Thompson’ın sunuculuğunu üstlendiğ ve yaklaşık yarım saatten oluşan programı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Siz King’s Cross’taki Hogwarts’a Dönüş etkinliğinin iptal edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde paylaşabilir, dahası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz. Harry Potter temalı bir forum fikri ilginizi çekiyorsa da buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: The Independent

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir