Harry Potter Kitapları “Şeytan İşi” Oldukları İçin Bir Kilisede Yakıldı

Polonya’nın Koszalin şehrinde görev yapan Katolik bir rahip, şeytanî oldukları gerekçesiyle aralarında Harry Potter ciltlerinin de bulunduğu pek çok kitabı yaktı.

Washington Post‘ta yer alan habere göre cemaatinden evlerindeki şeytanî nesnelerden kurtulmalarını isteyen rahip, kilisede düzenlediği bir ayinle getirilen eşyaların hepsini ateşe verdi. Cemaatin getirdiği nesneler arasında Harry Potter romanlarının yanı sıra kişisel gelişim kitapları, bir Budist heykelciği, bir Afrika maskesi ve büyüyle ilgili kitaplar olduğu tespit edildi.

Leh rahip bu tür nesnelerin insanlar üstünde şeytani etkileri olduğunu savundu. Yakılan eşyaların fotoğrafları kilisenin Facebook sayfasında paylaşıldı. Fotoğraflara büyü kitaplarını yakmakla ilgili kutsal kitap ayetleri eşlik etti.

Ne yazık ki bu olay Harry Potter kitaplarının ilk yakılışı değil. 2001 yılında bir grup Hristiyan, Amerika’nın New Mexico eyaletinde toplanıp çok sayıda kitabı ateşe vermişti. Dahası büyü ve büyücüleri konu aldığı için Harry Potter’ı bizzat şeytanın icadı olmakla suçlamış, seri hakkında nefret söyleminde bulunmuşlardı. Yakılan kitapların arasında Rowling’in eserleri dışında Stephen King romanları ve AC/DC albümleri gibi şeyler de vardı.

2017 yılında da Rowling’in Trump karşıtı yorumları hayranlarının bazıları tarafından tepkiyle karşılanmış ve içlerinden bir kısmı kitaplarını yakmıştı. Ardından yazarla hayranları arasında sözlü atışmalar yaşanmıştı.

Karanlık çağları çoktan geride bıraktığımızı iddia ettiğimiz şu günlerde kitap yakmak gibi barbarlıkların hâlâ sürdürülmesi gerçekten de düşündürücü ve üzücü…

Etiketler:

Forumdan Cevaplar!