Dünyanın En Büyük Harry Potter Koleksiyonuna Sahip Olan Kadın Guinness Rekorlar Kitabı’na Girdi

harry potter koleksiyonu Guinness Rekorlar kitabı

Harry Potter dünyasına dair eşyalar toplamak birçoğumuz için büyük bir zevk. Günümüzde ise bu tür nesnelere erişim oldukça kolay ancak kimimiz içinse bir tutku, hobi halini almış bu alışveriş ve kimisi içinse bir “av”a dönüşmüş. Fox News’a röportaj veren Tracey Nicol-Lewis adlı kadın için ise bu durum Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek kadar büyümüş.

Tracey Nicol-Lewis dünyadaki en büyük Harry Potter koleksiyonuna sahip.

Galler’deki Mid Glamorgan şehrinde yaşayan 47 yaşındaki Nicol-Lewis, ekim ayında en büyük Harry Potter ve Büyücü Dünyası koleksiyonuna sahip olan kişi sıfatıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

South West News Service’e göre Niol-Lewis, Potter’la ya da ondan sonra gelen serilerle alakalı 6.300 adet parçaya sahip. SWNS, 47 asa, özel baskı kitaplar, LEGO setleri, sanat eserleri ve en az 127 tane olan figürleri kapsayan bu koleksiyonun, Nicol-Lewis’in evinde üç odayı kaplayacak bir genişlikte olduğunu belirtti. Haber merkezine göre bu koleksiyonun en büyük parçası, bir buçuk metre boyunda Lanetli Çocuk kitabının karton tanıtım afişi.

en buyuk harry potter koleksiyonu

Nicol-Lewis, Harry Potter ve Felsefe Taşı’nı ilk defa 2002 yılında izledi ve peşinden koleksiyon ürünü olan çikolata kurbağasını aldı. 2006’ya kadar bu koleksiyonu 100 nesneye ulaşmıştı bile.

Harry Potter Koleksiyonu Sayesinde Ölen Eşinin Acısıyla Baş Etti

Nicol-Lewis, SWNS’ye, 2005’te ölen kocası Simon’ın ölümüyle baş etmesinde Harry Potter’ın yardımcı olduğunu söyledi. Simon, ölmeden önce eşi için Harry Potter ve Ateş Kadehi’nin ön siparişini vermişti ve kitap, o öldükten haftalar sonra geldi. Nicol-Lewis, Ateş Kadehi kitabının kocasından aldığı son hediye olduğunu söyledi.

Sanırım bu yüzden koleksiyon delicesine büyüdü,” diye de eklemede bulundu.

Harry Potter ürünleri toplamanın yanı sıra Nicol-Lewis, Harry Potter kostümleriyle de ilgileniyor ve hatta ikinci eşi Martin’le geçen sene Harry Potter temalı bir düğünde evlenmiş.

Tracey’nin elbisesi Gryffindor’un renkleri olan kırmızı ve altından oluşuyordu ve Ölüm Yâdigârları simgesiyle süslenmişti. Ayrıca ayakkabılarında ev cini Dobby vardı.

büyücülük dünyası koleksiyonu rekor

Martin’in Nicol-Lewis gibi Potter hayranı olmamasına rağmen, eşinin Guinnes Rekorlar Kitabı’na başvurmasını önerdi. Nisan ayında koleksiyonunu bildirdiğinde Nicol-Lewis’in koleksiyonunda 5,284 nesnesi vardı. O zamandan beri koleksiyonuna neredeyse 1.000 parça daha ekledi.

Koleksiyonumda bu kadar parça olduğuna hala inanamıyorum,” diye belirtti Nicol-Lewis. “Odanın etrafına saçıldığında ve her gün gördüğünüzde o kadar çok gelmiyor ama biri gelip gördüğünde tepkileri ‘vay be ne çok parçan var’ oluyor,” şeklinde de devam etti.

Koleksiyonu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na Girmeyi Hiç Beklemiyordu

Yine de dünya rekoru kıracak kadar parçası olduğuna inanmadığını söyledi. Bu onur ona bahşedildiğinde ise mutluluktan havalara uçtuğunu belirtti.

Nicol-Lewis SWNS’e koleksiyonunun maddi değerini hiç hesaplamadığını ama yeni parçasına yaklaşık 132 dolar harcadığını söyledi.

Hep diyorum ki bu kadar yeter daha fazla almayacağım ama alışverişe gidince sepetime bir şeyler atmış bulunuyorum,” diye kendini ifade etti.

Guinness Rekorlar kitabı wizarding world

Nicol-Lewis, koleksiyonuna bakmanın ve onları düzenlemenin onu mutlu ettiğini söyledi.

Koleksiyonumdaki her şey muhteşem, hepsine bayılıyorum. Hepsinin de ayrı anısı var çünkü kitaplardan ya da filmlerden neleri anımsattığını hatırlıyorum,” diyerek röportajı sonlandırdı.

potter koleksiyon

harry potter koleksiyon

Türkiye’de de böyle büyük koleksiyona sahip olan birkaç isim eminim ki hepimizin aklına geliyor. Peki siz de Harry Potter temalı ürünler topluyor musunuz? En sevdiğiniz parça ne? Bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: New York Post

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir