“Harry Potter” Sesli Kitapları, 100’den Fazla Sanatçıyı Buluşturan Özel Bir Kurguyla Tekrar Seslendirilecek

Harry Potter Sesli Kitapları Yeni Versiyon

Harry Potter sesli kitapları, 100’den fazla sanatçıdan oluşan devasa bir seslendirme kadrosu ile yeniden ele alınıyor. Pottermore Publishing ve Audible heyecan verici projenin detaylarını açıkladı.

Harry Potter sesli kitapları geçen yıl, İngiliz aktör Stephen Fry’ın Potter serisindeki sesinin yapay zekâ aracılığıyla klonlandığını ve farklı işlerde izni dışında kullanıldığını öne sürmesiyle gündeme gelmişti.

Şimdi ise Pottermore Publishing ve Audible’ın açıklamasına göre 7 Harry Potter kitabının tamamı; 100’den fazla seslendirme sanatçısıyla tekrar seslendirilecek. Bu eserlere orijinal müzikler ve özel ses tasarımları eşlik edecek.

Hazırlanan sesli kitaplar 2025’in sonlarında sıra sıra dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Eserlerin prodüksiyonu ise yakın zaman içerisinde başlayacak.

Harry Potter Sesli Kitapları Özel Versiyon

Harry Potter Sesli Kitapları için Özel Bir Deneyim Tasarlanıyor

Audible CEO’su Bob Carrigan, serinin bugüne kadarki başarısını takdirle karşıladığını belirtirken dinleyicilere yeni bir macera sunmayı dört gözle beklediğini açıkladı. Carrigan, verdiği demeçte şunları kaydetti:

“Milyonlarca Audible dinleyicisi Harry Potter’ı şaşırtıcı bir hızla tüketirken bu yeni bölümün bir parçası olma fırsatını yakaladığımız için heyecan duyuyoruz. Audible’ın yaratmak için ustalıkla konumlandırıldığı yeniden canlandırılmış bir dinleme deneyimiyle hem yeni hem de eski hayranları memnun etmek istiyoruz. Pottermore Publishing, alanının en iyi yapımcıları ve yüzden fazla oyuncuyla birlikte Büyücülük Dünyası için çığır açan yeni bir ses ortamı yaratmaya hazırlanıyoruz. Bunun yanı sıra dinleyicilerimizin hayal güçlerine ilham verecek ve bu eşsiz karakterleri yeni bir nesil için yeniden tanımlayacak performanslar sunacağız.”

Harry Potter Sesli Kitapları

Pottermore Publishing’in Başkanı Neil Blair da ortaklıktan duyduğu heyecanı şu sözlerle aktardı:

“Sevilen Harry Potter öykülerinin çığır açacak sesli baskısı için Audible ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. J.K. Rowling’in hikâye anlatımı, yeni sesli kitap teknolojilerinin uygulanmasına mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Bu sofistike, sürükleyici ses deneyiminin yalnızca mevcut hayranlar için yeni bir dinleme boyutu eklemekle kalmayacağından, aynı zamanda yepyeni bir dinleyici neslini büyücülük dünyasıyla tanıştıracağından eminiz.”

Seri daha önce İngiltere’de Stephen Fry ve ABD’de Jim Dale tarafından seslendirilmişti. Bu sesli kitaplar Audible’da 2015 yılında yayımlandı ve o tarihten bu yana toplam 1,4 milyar saat dinlendi.

Tam kadro sesli kitap versiyonları için henüz oyuncu seçimleri belirlenmedi. Daha fazla detayın yakın gelecekte netleşmesi bekleniyor.

Sizin Harry Potter sesli kitaplarının yeni edisyonlarına dair beklentileriniz neler? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Mugglenet

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir