Harry Potter ve Felsefe Taşı Son 30 Yılın En İyi ve En Etkili Kitabı Seçildi

j.k. rowling harry potter ve felsefe taşı

Harry Potter ve Felsefe Taşı, yayınlanalı 23 yıl oldu. Ancak buna rağmen ödüller kazanmaya devam ediyor. Serinin ilk kitabı The British Book Awards tarafından son 30 yılın en iyi ve en etkileyici roman ödülüne layık görüldü.

Nibbies olarak da bilinen The British Book Awards, ilk Harry Potter kitabına 30. yılını kutlayan özel bir ödül verdi.

The Bookseller’ın katkılarıyla hazırlanan The British Book Awards ilk defa 1990 yılında verilmişti. Kurum şimdiye kadar her yıl en iyi kitapları, kitapçıları ve yayınevlerini sergileyip anıyor. Bu yıl, kuruluşunun otuzuncu yılına özel “30from30” adında bir ödül verdi. Söz konusu ödül, kuruluşlarından bu yana çıkan En İyi ve En Etkileyici kitabı temsil ediyordu. Ödüle layık görülen eser ise Bloomsbury tarafından yayıMlanan Felsefe Taşı oldu.

J.K. Rowling ödülü şu şekilde kabul etti:

“Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın The British Book 30. Yıl Dönümü Best of Nibbies ödülünü alması muhteşem bir onur. Bu ödülün benim ve Harry Potter evreni için bir başka özelliği daha var. Nibbie, Harry’nin kazandığı ilk ödüldü.”

Yazarın ödülü aldıktan sonra çektiği videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yaşayan Bir Kitap: Harry Potter ve Felsefe Taşı

Felsefe Taşı hepsi önceden Nibbie ödülü kazanmış, 30 kitaptan oluşan uzun bir liste arasından sıyrılarak birinci seçildi. Ödülden sonra The Bookseller sitesi roman için şu kelimeleri sarf etti:

“Harry Potter ve Felsefe Taşı yaşayan bir kitap. Herkes için birçok şeyi değiştirdi ve bir defaya mahsus bu ödülü hak ederek kazandı.”

j.k. rowling harry potter ve felsefe taşı

Harry Potter at Home projesinin bir parçası olarak ilk kitabın farklı bölümlerini okuyan ünlü isimler ve Büyücü Dünyası’nın yoldaşlarıyla birlikte Harry Potter ve Felsefe Taşı’nı tekrar ziyaret edebilirsiniz.

Evde kalan hayranları eğlendirmek için Bloomsbury ve Scholastic’in de özel katkılarıyla yetenek videoları, eğlenceli makaleler, quizler, yap-boz ve ilk defa okuyanlarla birlikte Büyücü Dünyası’na aşina olan için de daha birçok çeşitli aktiviteleri bulabileceğiniz Harry Potter at Home sitesine ulaşmak için buradan tıklayabilirsiniz.

Serinin ilk macerası, bundan tam 23 yıl önce 26 Haziran 1997 yılında yayımlanmıştı. Merdiven altında yaşayan ve sağ kalan çocuğun hikâyesi günden güne daha fazla okunmaya başlandı. Büyücülük Dünyası kitapları günümüzde yüzlerce dile çevrilmiş ve milyonlarca okura ulaşan koca bir evren haline geldi.

Peki ya siz romanın aldığı bu ödülü hak ettiğini düşünüyor musunuz? Yorumlarda fikirlerinizi paylaşabilirsiniz!

* * *

* Çöpte Bulunan Harry Potter ve Felsefe Taşı 33 Bin Sterline Satıldı

Kaynak: Wizarding World

⁠⁠⁠Evapsie!
1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir