“Harry Potter” Dünyasının Felsefi Perde Arkasını İnceleyen “Harry Potter ve Felsefe Yoldaşlığı” Kitabı Türkçede

Harry Potter ve Felsefe Yoldaşlığı - Gwendal Fossois

Fransız gazeteci ve yazar Gwendal Fossois’in Harry Potter ve Felsefe Yoldaşlığı adlı inceleme kitabı Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

J.K. Rowling’in Büyücülük Dünyası 1997 yılında Felsefe Taşı romanıyla başladı ve 7 kitaplık devasa bir seriyle fantastik edebiyat tarihine geçti. Film uyarlamaları, tiyatro oyunu, video oyunlar, Fantastik Canavarlar spin-off’u derken Büyücülük Dünyası kültür dünyasının önemli aktörlerinden birisi hâline geldi.

İşler bu şekilde gelişince de serinin edebi yanı başta olmak üzere hakkında pek çok inceleme kitabı ve hatta parodiler kaleme alındı.

Paris Diderot Üniversitesi’nde Tarih, Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar ve Paris Nanterre Üniversitesi Yazarlık ve Editörlük eğitimleri alan Gwendal Fossois da Harry Potter dünyasına kurgu dışı bakış atan isimlerden birisi.

George R.R. Martin’in Taht Oyunları serisinden Star Wars ve Batman’e kadar popüler kültürde yer edinmiş birçok esere dair kitaplar kaleme alan Fossois, 2022 yılında Harry Potter dünyasına da adım attı. Fransa’da Harry Potter et l’ordre des philosophes adıyla yayımlanan eser, iki yıl sonra Türkçeye de tercüme edildi.

Felsefe Yoldaşlığı adını taşıyan eser; Albus Dumbledore, Severus Snape, Harry Potter ve Karanlık Lord Voldemort gibi karakterlerin okura sunduğu felsefi kavramları değerlendiriyor.

Harry Potter ve Felsefe Yoldaşlığı – Gwendal Fossois | Arka Kapak Tanıtımı

Harry Potter ve Felsefe Yoldaşlığı - Gwendal Fossois

“Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey, bilinmezliktir sadece.” – Albus Dumbledore

Muggle’ların tekdüze, boğucu dünyasından Hogwarts’ın neredeyse sınırsız olanaklarla dolu büyülü evrenine adım atan Harry Potter; atıldığı her macerada kendini doğru ve yanlış, güç ve adalet, yaşam ve ölüm arasında yüzyıllardır süren mücadelenin ortasında buldu. Büyük bilge Dumbledore ile Karanlık Lord Voldemort arasında, çevresindeki dünyanın farkına varma ve hayata bir anlam verme çabasıyla geçen hikâyesi ise milyonlarca hayranının kendini arayış yolculuğuna eşlik etti.

FİLOZOFLAR OKULU
Harry Potter ve Felsefe Yoldaşlığı, Antik Çağ’dan günümüze en büyük düşünürlerin kılavuzluğunda, sizi Hogwarts’ın bilinmeyen kapılarını açmaya ve satırların arasına gizlenmiş gerçekleri keşfetmeye çağırıyor…

Toplamda 176 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini daha önce Harry Potter Film Dehlizi serisini de Türkçeleştiren Cumhur Mısırlıoğlu üstleniyor. Eser Mart 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Harry Potter ve Felsefe Yoldaşlığı kitabı hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir