“Harry Potter ve Lanetli Çocuk” Oyunu Kitap da Olacak mı?

cursed-child-book

Bu haberin J.K. Rowling veya Harry Potter and the Cursed Child ile ilişkili kimse tarafından ONAYLANMADIĞINI söylerek habere başlarsak; The Rowling Library kitap blogu geçtiğimiz gün yaptığı bir haberle iki yayınevinin bu oyunu kitap olarak basma uğrunda rekabet ettiklerini duyurdu! Onaylanmamış bu haberi köklü Harry Potter sitelerinden MuggleNet de duyurdu. The Rowling Library şöyle diyor:

“Kaynaklarımız bizi en az iki yayımcının bu oyunun scriptini basma hakkını almaya uğraştıkları hakkında bilgilendirdi… Yayıncıların isimlerinin bizde kalması istendi.”

Harry Potter and the Cursed Child bu yaz Londra’da gösterime açılacak. Jack Thorne tarafından yazılan oyun J.K. Rowling‘in Harry Potter kitaplarına bir devam niteliği taşıyor.

Neredeyse tüm başarılı oyunlar kitap olarak basılmıştır. Gelecek aktör ve direktörler kitap basımlarını yeni prodüksiyonlar için kullanıyorlar. Hatta Sofokles‘ten Shakespeare‘e kadar, klasik oyunların kitapları okullarda eğitim için inceleniyor. Öncesinde gösterilmiş oyunlar gibi Harry Potter and the Cursed Child da muhtemelen bir zaman kitap olarak basılacak. Ancak ne zaman?

Bu, oyunu canlı olarak izlemek için Londra’ya gidemeyen bizler gibiler için Harry Potter and the Cursed Child‘ı yakın zamanda okuyabileceğimiz anlamına da geliyor mu?

Öyleyse, şimdiden heyecanlanmaya başlasak mı?

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir