“Harry Potter ve Lanetli Çocuk”un Albus Severus Potter’ı Oyun Hakkında Konuştu!

sam clemmett

Londra’da sahnelenen Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyununda Harry’nin ortanca çocuğu Albus Potter’ı oynatan Sam Clemmett rolü nasıl aldığı ve oyun hakkındaki bilinmeyenlerle ilgili ilk defa konuştu.

Clemmett kontratının önümüzdeki Mayıs’a kadar olduğunu söyledi fakat eğer oyun Broadway, New York’ta sergilenirse rolüne devam etmekten mutluluk duyacağını söyledi.

“Albus’u oynayacağım ilk belli olduğunda sosyal medya çılgına döndü. Sonuçta elimize aldığımız şey birçok insanın aşık olduğu bir dünya ve buna karşı bir sorumluluk hissediyor insan. Hak ettiği değeri vermek istiyoruz.”

Diyen Clemmett şöyle devam etti.

“Albus’la ilk kez Ölüm Yadigarları’nda Hogwarts’a giden bir çocuk olarak tanışıyoruz. Kara büyü ve babası Harry’nin en büyük düşmanı olan Voldemort’un binası Slytherin’e girmekle ilgili korkusu olduğunu görüyoruz. Babasının geçmişindeki şanının gölgesinde olmak Albus için oldukça zor. Albus oldukça içine kapanık, utangaç ve yanlış anlaşılmış bir karakter. Hogwarts’a başladığında onu bekleyen zorlu bir yolculuk var.”

Clemmett Harry ve Albus’un arasındaki ilişkinin Ölüm Yadigarları’nın sonundaki kadar iyi olmadığını söylüyor.

“Bazı problemler var. Babasının oldukça ünlü olması bunlardan biri. İlgi istesen de istemesen de insanlar sana farklı davranıyor. Baban gibi olup olamayacağını düşünmek özgüvenini etkiliyor. Hikayeleri bir baba-oğul, aile ve sevgi hikayesi. Jack Thorne herkesce bilinen bu temaları çok güzel yazıyor.”

Lanetli Çocuk’u ilk okuduğu zaman hakkında Clemmett şöyle diyor

“Bitirdiğimde aklıma ilk gelen şey ne kadar dolu dolu bir senaryo olduğu idi. O andan itibaren bir parçası olmak istedim.”

Noma Dumezweni’nin siyahi bir aktris olarak Hermione Granger olarak seçilmesine tepki gösteren hayranlar hakkında Clemmett şöyle diyor.

“Hayranlar biraz korumacı olabiliyorlar. Filmler Harry Potter dünyasının bir resmini çizdi ve bazı hayranlar için bunu unutmak zor. Ama J.K.Rowling kitaplarda hiçbir zaman Hermione’nın ırkından bahsetmedi. Noma muhteşem bir aktris ve Hermione’yi çok güzel canlandırıyor, önemli olan da bu. Lanetli Çocuk edebi serinin sekizinci hikayesi ve hikayeyi ileriye taşımak görevi. Ayrıca bu hikayeler sadece kurgu, gerçek hayat değil.”

potter2.0

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir