“Harry Potter ve Lanetli Çocuk”un Ron Weasley’si Yeni Karakterler Hakkında Konuştu

paul thornley

Pottermore, Ron Weasley karakterini oynaması ve oyunla ilgili kendi çocuklarından bile sakladığı sırlar hakkında oyuncu Paul Thornley ile konuştu. Haydi Paul bizlere Harry Potter ve Lanetli Çocuk hakkında neler söylemiş bir bakalım!

Paul Thornley’nin neden Harry Potter ve Lanetli Çocuk Bölüm Bir ve İki’de Ron Weasley’i oynamak için seçildiği çok açık!

Konuşma sırasında eğlenceli kişiliği adeta parıldıyordu. Tiyatro, televizyon ve film (birkaçını sayarsak A Midsummer Night’s Dream, A Chorus of Disapproval, London Road) alanlarındaki birçok çalışmasının yanı sıra Paul’da farklı bir şey var. Eğlenceli, aklı başında… Ron’a benzer bir özelliği var. Her şeyden önce, sizler için Türkçe altyazı hazırladığımız, Paul’un oyundan bahsettiği kısa videoya bir göz atalım:

Paul, çok sevilen bir karakterin yetişkin halini oynadığı oyunun provalarında zaman ayırıp Pottermore ile konuştu. Harry Potter’ın en yakın arkadaşını oynamanın, bu kadar büyük bir yapımda yer almanın ve daha da önemlisi, Hermione Granger ile evli olmanın nasıl bir şey olduğunu hepimiz bilmek istiyorduk!

“Çok büyük bir şey. Rol aldığım en büyük yapım, büyük ihtimalle hepimizin öyle. Harry Potter dünyasının ne kadar büyük olduğunu fark ediyor muydum eskiden, bilmiyorum.”

Provaya dikkatle baktığımızda Ron ve Hermione’yi oynarken Paul ve Noma’nın arasında böylesine harika bir elektriğin olduğunu görmek muhteşemdi. Acaba 19 yıl sonra bile Harry’nin en yakın iki arkadaşı arasında hala kıvılcım var mı?

Paul bunun hakkında bizlere şunları söyledi:

“Evlilikleri son derece güçlü. Bence Hermione, Ron’un hayata karşı dağınık yaklaşımından ümidini kesmiş durumda, Ron hiçbir şey için endişelenmiyor. İkisinin arasında iyi bir denge var, biri biraz daha dikkatli, biri daha rahat.”

Bu sefer hikaye sadece Harry, Ron ve Hermione hakkında değil. Yeni bir maceraya atılmak üzere olan yeni nesil Hogwarts öğrencileri var ve bu öğrencilerin arasında Ron ve Hermione’nin kızı Rose Granger-Weasley’i, Albus Severus Potter’ı ve Scorpius Malfoy’u görebiliyoruz.

Eski bekçiler hala burada,” dedi Paul gülerek. “Ama bu oyun, eski arkadaşlarınızı takip ederken birkaç yeni karaktere de aşık olduğunuz harika bir karışım.

lanetli cocuk prova

Paul’un kendi çocukları da hikayeyle ilgili daha çok şey öğrenme konusunda çok hevesli ama bize söylediğine göre kendileri oyunu görene kadar oyun hakkındaki sırları açıklamama konusunda gayet kararlı.

“Harry Potter kitaplarını iki çocuğumla da birlikte okudum. Büyük çocuğum kitapların hepsini okudu ve sekiz yaşında olan diğer çocuğum daha yeni başlıyor.”

“Bu, hem benim için hem de çocuklarım için çok heyecanlı bir şey, ama onlara oyun hakkında bir şey söylemek istemiyorum çünkü oyunu gördüklerinde kendileri deneyimlemelerini istiyorum. Hala işten eve geldiğimde beni soru yağmuruna tutuyorlar!”

paul thornley lanetli cocuk prova

Hiçbir şekilde yorgun görünmeyen Paul, yapımın zorluklarıyla sakin bir şekilde başa çıkıyormuş gibi görünüyor ve bizlere sekizinci hikayede oynamak için ne kadar heyecanlı olduğunu söyledi.

“Oyunda harika şeyler var. Oyundaki sihir ve illüzyonlarla sekiz yaşındaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Ben nasıl yapıldığını biliyorum ama bilsem bile izlediğinizde ‘bunu nasıl yaptılar’ diye düşünüyorsunuz. Ve ben bunun sadece küçük bir kısmıyım. Bu gerçekten heyecan verici.”

Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un hikayesinin tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir