Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi Filmlerinin 20. Yılında Daniel Radcliffe ve Elijah Wood Bir Araya Geldi

harry potter yüzüklerin efendisi

Köklü sinema dergilerinden Empire, yeni sayısında Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinin 20. yıllarını kutladı! Bu özel baskıda yer alan David Heyman söyleşisini sizler için Türkçeleştirdik.

Derginin bu sayısında yepyeni röportajlara yer verildi. Harry Potter karakterini canlandıran Daniel Radcliffe ile Frodo Baggins karakterini canlandıran Elijah Wood’un bir araya gelip sohbet ettiği, Harry Potter filmlerinin yapımcısı David Heyman’ın hayranların sorularını cevapladığı uzun bir röportaj sizleri bekliyor! Gelin, derginin bu özel sayısında neler varmış, kısa bir göz atalım!

Empire dergisi, bizi, izleyicilere yepyeni ve büyüleyici dünyaların kapılarını açan ilk Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinin gösterime girdiği aynı yıla, 2001 yılına götürüyor.

Bu yıl Harry Potter ve Felsefe Taşı filminin gösterime girmesinin 20. yılı ve bizler de bu sinema büyüsünün üzerinden tam 20 yıl geçmesini çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırız! Üstelik Felsefe Taşı filmi, Daniel Radcliffe’ın bir Harry Potter olarak Büyücülük Dünyası’nı keşfetmesiyle ve Hogwarts’a ilk kez adımını atmasıyla her şeyin başladığı bir yapı taşı!

empire dergi harry potter özel

Empire Dergisi’nin her iki film için hazırladığı bu özel sayısı, yurt dışında bugünlerde raflardaki yerini alıyor.

Bizler ise derginin David Heyman’la yaptığı özel röportajdan bazı kesitleri sizlerle paylaşıyoruz! David Heyman, Harry Potter kitaplarından filmlere konmayan sahnelerden ve Harry Potter ve Felsefe Taşı filminde yaşadığı mutlu bir anıdan da söz ediyor.

Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi Filmleri için Düzenlenen 20. Yıl Özel Söyleşisi – David Heyman

Kitaplardan filmlere aktarılmamış, ama sizin keşke olsaydı dediğiniz bir şey var mı?

Biz ne yazık ki her zaman bir şeyleri çıkarmak zorunda kaldık. İlk filme Peeves’i (Rik Mayall) koyduk ve ben onun kural tanımazlığını çok seviyordum, ama filme uymadı. Beşinci kitaptaki Quidditch’i çok seviyordum – Ron çok komikti ve iyi bir karakter gelişimi gösteriyordu, ama filmde onun için bir yer yoktu. E.R.İ.T. (Ev Cini Refahını İlerletme Topluluğu) kitapların harika parçalarından biriydi, Hermione bu dışlanmış cinleri korumak için bir misyon edinmişti.

Ateş Kadehi’nde Quidditch Dünya Kupası’nı çekmeyi başaramadık – daha fazlası olmalıydı, çünkü o anlar muhteşemdi. James, Sirius ve Peter Petigrew’ın Çapulcular hikayesi, mükemmel bir detaydı ve Harry’nin Sirius’la olan ilişkisinin gerçekten farklı bir yönünü gösteriyordu. Bunlar kaçırdığım parçalar. Ancak, yine de, yaptığımız filmler için doğru kararlar verdiğimizi düşünüyorum. Kreacher neredeyse beşinci filmde kaldırılacaktı, ama Jo (Rowling) dedi ki: “Ben sizin yerinizde olsam kaldırmazdım, çünkü sonrasında senaryoda önemli bir role sahip.” O yüzden Kreacher’ı kaldırmadık, iyi ki de kaldırmamışız, çünkü o önemli bir ev ciniydi.

empire dergi harry potter özel

İlk filmi çekerken elinizde gerçekten de özel bir şey olduğunu sezdiğiniz bir an oldu mu hiç?

Kitabı ilk okuduğumda özel bir şey yaptığımı sezmiştim. Kitaba bayılmıştım. Beni duygulandırmıştı. Film gösterime girmeden önce aşık olmuştum bile. Felsefe Taşı’nda setteki ilk günümü, Hagrid ile Harry’nin Hogsmeade tren istasyonunda birbirleriyle vedalaştığı o son sahneyi çektiğimiz günü hiç unutamam.  Dan (Daniel Radcliffe) göz rengini yeşil yapmak için lens takıyordu ve lens onda alerjik reaksiyona yol açtı. Gözleri şişmiş, kıpkırmızı olmuştu ve biz de çıkarmak zorunda kaldık – yeşil rengini dijital yollarla ekleyebiliriz, diye düşünmüştük. Ama sonunda yapmamaya karar verdik, çünkü yapay duracağını düşündük. Ama Dan’in gözleri şiş ve kızarıktı ve tuhaf bir şekilde, bu durum Hagrid’le vedalaştığı o sahneye çok uygun oldu.

Röportajın geri kalanını ve Daniel Radcliffe ile Elijah Wood’un sohbetini Empire Dergisi’nin 18 Şubat Perşembe günü çıkacak olan özel sayısından okuyabilirsiniz!

Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Wizarding World

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir