J.K. Rowling’in “Harry Potter”ı Yazdığı Ünlü Kafe, Yangın Felaketinden Üç Yıl Sonra Yeniden Açılıyor

Harry Potter’ın Yazıldığı Kafe Yıllar Sonra Yeniden Açılıyor

J.K. Rowling’in Harry Potter serisinin bölümlerini kaleme aldığı yer olarak ünlenen Edinburgh’daki ünlü kafe yeniden açılıyor.

Edinburgh’daki Harry Potter macerasının yazıldığı The Elephant House, Ağustos 2021’deki yıkıcı yangının ardından geri dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Yangından ciddi şekilde etkilenen işletmeler arasında yer alan Elephant House kafe büyük hasar gördü ve son üç yıldır faaliyetlerini durdurdu. Yeniden canlanmasındaki uzun süreli gecikme, yıkıcı yangının ardından binanın sahibinin tasfiyeyle karşı karşıya kalmasının ardından ortaya çıkan karmaşıklıklardan kaynaklandı.

Kafenin yeniden canlanmasını beklediğini ifade eden sahibi David Taylor, 2024 yazına kadar faaliyetlerine yeniden başlamayı planladıklarını paylaştı. Ancak önemli tadilatların Edinburgh’un merkezindeki bloğun güvenliğini ve istikrarını sağlamaya bağlı kalması nedeniyle engeller devam etti ve bu görev, ev sahibinin yangın sonrası mali çıkmazı tarafından engellendi. Restorasyona giden zorlu yolculuğu değerlendiren Taylor, yenilemenin tahmini maliyetinin 1 milyon Sterlin civarında olduğunu açıkladı ve yapısal önkoşullar karşılandığında yenileme sürecinin hızla başlayacağını umduğunu ifade etti.

“Rahatlamış durumdayım. Tasfiye memuru taahhütlerine sadık kalırsa, yapısal çalışmalar tamamlandıktan sonra yenileme çalışmaları hızla devam edebilir. İlkbahar sonu ya da yaz başında yeniden açılmasını hedefliyoruz. Geçtiğimiz birkaç yıl çok zorlu geçti, ancak kafeyi terk etmeyi aklımdan bile geçiremezdim; kararlılığım sürüyor.”

Harry Potter’ın Yazıldığı Kafe Yıllar Sonra Yeniden Açılıyor

Harry Potter’ın Yazıldığı Kafe Farklı Ülkelerde Şubeler Açmaya Hazırlanıyor

Karşılaştığı zorluklara rağmen Taylor proaktif önlemler alarak Victoria Caddesi’nde ikinci bir Elephant House işletmesi açtı. Yeni açılan bu mekan sadece kaymakbirasını anımsatan bir içecek olan Butterscotchbeer’i tanıtmakla kalmıyor, aynı zamanda hayranların efsanevi Diagon Yolu’nun ilhamını yansıtan doğal bir manzara sunuyor.

Kafenin dirençli ruhu, J.K. Rowling’in edebi harikasının bazı bölümlerini üzerine yazdığı masayı kurtarmaya ve restore etmeye kadar uzanıyor. Şu anda Victoria Caddesi’ndeki yeni mekânda yer alan bu değerli kalıntı, önümüzdeki yıl yeniden açılması beklenen orijinal George IV Köprüsü kafesini de süsleyecek.

J.K. Rowling’in "Harry Potter"ı Yazdığı Ünlü Kafe, Yangın Felaketinden Üç Yıl Sonra Yeniden Açılıyor

David Taylor ve resmi lisanslı Harry Potter ürünleriyle ünlü Museum Context perakende zincirinin sahibi Andrew McRae, iddialı bir adım atarak The Elephant Cafe International franchise’ını başlattılar. Şubat ayında Manilla’da açılması planlanan ve Rowling’in masasına sınırlı bir süre için ev sahipliği yapacak olan şube ile ikili, Asya genelinde daha fazla genişlemeyi hedefliyor.

Kafenin yıllar sonra yeniden açılacak olmasıyla ilgili düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler’den takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: BBC

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir