Ilvermorny Büyü Okulunun Bina Armaları “Ufak Bir Aşırma” Nedeniyle Yeniden Tasarlandı!

Thunderbird Yeni Logo

Ilvermorny Cadılık ve Büyücülük Okulu‘nun artık yeniden tasarlanmış bina armaları var. Peki nereden esti de, eski logolar alelacele bir kenara atılarak yenileri tasarlandı? Ne gerek vardı? Bu soruların cevabı, internette dolaşan bir takım resimlerle okul armalarının benzerliğinin ardında yatıyor!

Fantastik Canavarlar filmi vesilesiyle adını sıkça duyduğumuz, Amerika’da bulunan Ilvermorny Cadılık ve Büyücülük Okulu‘nun tıpkı Hogwarts’ta olduğu gibi dört farklı binaya sahip olduğunu hatırlıyorsunuzdur mutlaka: Thunderbird (Şimşekkuşu), Wampus, Horned Serpent (Boynuzlu Yılan), Pugwudgie. 

Pottermore üzerinde Ilvermorny ve tarihçesi ile bilgiler yayımlanmaya başladığında her binaya özel armaları da yazı dizisine eşlik eder halde bulmuş ve binaları bu resimlerle benimsemiştik. Fakat Reddit kullanıcılarının internete başkaları tarafından eklenmiş bir takım resimlerle bu logolar arasında yakaladığı benzerlikler, Warner Bros.‘u sürpriz bir tasarım değişikliği yapmaya itti.

Bu resimlere örnek olarak Wampus armasını ele alabiliriz. Wampus için kullanılan ikon, “Magical Rat” isimli eski bir internet sitesine bir kullanıcı tarafından paintte çizildikten sonra “gelecek dövmem için potansiyel çizimler” başlığı altında eklenmiş resme oldukça benziyordu.

Wampus Benzer Çizim

Aşağıda ise Reddit kullanıcılarının, Ilvermorny binalarının ikonlarına benzettiği internetin çeşitli köşelerinden alınmış çizimleri görüyorsunuz.

Ilvermorny Binaları Benzer Resimler

Pottermore‘un kullandığı logolar bu resimlerin çok daha detaylandırılmış versiyonları olsalar da onları tasarlayan sanatçının nereden ilham aldığı bariz bir biçimde görülüyor. Hypable‘ın haberine göre bu durumu açığa çıkaran ve konuyla ilgili endişeli olan Reddit kullanıcıları geçtiğimiz haziran ayında J.K Rowling‘e ulaşmaya çalışsalar da yazardan bir geri dönüş alamadılar. Ancak Hypable’ın muhabirlerinin devreye girmesiyle Pottermore durumla ilgili bir açıklama yayımlamış.

“Orijinal logoların tasarlanması için yetkilendirmeyi yapan Warner Bros. Pottermore için yeniden tasarlanmış logolar temin etti. Bu armaları dünyanın dört bir tarafındaki takipçilerimizle paylaşma olanağı yakalamış olmaktan oldukça mutluyuz.”

Bina armalarının değişmesiyle Ilvermorny arması da Pottermore’un internet sitesinden hiç var olmamışçasına silinmiş. Armanın yeniden tasarlanmış versiyonu da daha ortalıkta yok.

ilvermorny arması

Yeniden tasarlanmış bina armaları ise oldukça renkli fakat eski çizgilerine de sadık bir halde karşımıza çıkıyor. Açıkçası böyle çok daha güzel olmuşlar!

Pottermore Yeni İlvermorny Logoları

Buzfeed’e verdikleri röportajda Warner Bros. yetkilileri bu logo değişikliklerine gitmelerinin ardında yatan sebepleri şu şekilde açıklıyorlar:

“Warner Bros. Ilvermorny Okulu armasının tasarlanması görevini, özellikle Keltik ve eski çağların folklorik resimlerini referans olarak kullanan bir tasarım ekibine vermişti. Daha önce yaratılmış tasarımları kullanmaya niyetimiz olmadığını garanti etmek için, bir telif hakkı yaratıcısı ve diğerlerinin eserlerine saygı duyan bir şirket olan Warner Bros. herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına Ilvermorny tasarımlarını değiştirmeye karar verdi.”

Peki siz yeni armalar ve Warner Bros.‘un başından geçen bu tasarım krizi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ilvermorny Okulu Hakkında Daha Fazla Bilgiyi Buradan Edinebilirsiniz!

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir