“Harry Potter” Yıldızı Imelda Staunton, Yeni “Downton Abbey” Filminin Kadrosuna Katıldı

Imelda Staunton - Downton Abbey 3 Filmi

Imelda Staunton, Downton Abbey 3 filminde rol alacağını doğruladı. Ünlü aktris, Harry Potter serisindeki Dolores Umbridge rolüyle hafızalara kazınmıştı.

Imelda Staunton oyunculuk kariyerinde birçok unutulmaz role imza attı. Kuşkusuz Büyücülük Dünyası onu Harry Potter evreninin en karanlık simalarından(!) Dolores Umbridge rolüyle tanısa da; İngiliz aktris aynı zamanda The Crown dizisindeki Kraliçe II. Elizabeth’i ve Downton Abbey serisinde Maud Bagshaw’u da canlandırmıştı.

Staunton, BBC Radio’nun The Zoe Ball Breakfast Show programına katılarak hakkında merak edilenleri yanıtladı. 68 yaşındaki aktris, hayranların merakla beklediği yeni Downton Abbey filmi hakkında da konuşarak bir süredir devam eden söylentileri noktaladı.

Staunton, “Son bir film olacak. Hadi bakalım,” diyerek Downton Abbey 3 filmindeki rolünü doğruladı.

Imelda Staunton, Downton Abbey 3 Filmi ile Seriye Veda Ediyor

Downton Abbey ilk olarak 2010 – 2015 yılları arasında bir TV dizisi olarak yayınlandı. Yapım,  Yorkshire’da yaşayan aristokrat bir aile olan Crawley Ailesi’nin 1912 ve 1926 yılları arasındaki yaşamlarını konu aldı.

Dizi sonrası 2019’da aynı isimli bir film, 2022’de ise A New Era adlı bir devam filmi izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Imelda Staunton - Downton Abbey 3 Film

Imelda Staunton dizi finalinin ardından izleyicilerle buluşturulan iki filmde de Kraliçe’nin nedimesi ve Crawleylerin kuzeni Lady Maude Bagshaw rolüyle perdedeki yerini aldı.

Staunton’ın filme dahil olmasıyla beraber yıldız oyuncu, Harry Potter serisinde Minerva McGonagall’ı canlandıran Dame Maggie Smith ile bir kez daha rol arkadaşı da olmuş oldu. Smith  seride Grantham’ın Dowager Kontesi Violet Crawley karakterini canlandırıyor.

Bununla birlikte üçüncü filmin, Downton Abbey evreninin finali olacağı da gelen bilgiler arasında. Böylelikle Imelda Staunton, serinin üç macerasında da yer alarak hikâyesini eksiksiz bir şekilde noktalamış olacak.

Imelda Staunton - Downton Abbey 3

Öte yandan Staunton’ın yakın gelecekteki tek yapımı yeni Downton Abbey filmi olmayacak. Oscar adayı aktris, Koronavirüs salgını nedeniyle birçok ertelenen West End tiyatro oyunu Hello, Dolly! yapımında da başkarakteri canlandıracak. Oyun, 6 Temmuz’dan 14 Eylül’e kadar The London Palladium’da sahnelenecek.

Imelda Staunton’ın Downton Abbey 3 filmiyle sevilen tarihi drama evrenine geri dönmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşabilir, Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: MuggleNet

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir