J.K. Rowling Orlando’daki Saldırıda Hayatını Kaybedenleri Andı

orlando

Amerika’nın Orlando şehrinde gerçekleşen trajik saldırıda ölenlerden biri de Harry Potter’ın Büyü Dünyası Tema Parkı’nda (Wizarding World of Harry Potter) çalışan Luis Vielma’ydı.

Şu ana kadar 50 kişinin hayatını kaybettiği ve en az 53 kişinin yaralandığı saldırı 29 yaşındaki Omar Mateen’in Florida, Orlando’daki Pulse adlı LGBT barına silahla ateş açmasıyla gerçekleşti.

Orlando Belediyesi hayatını kaybedenlerin isimlerini geçtiğimiz gün yayınladı. O isimlerden biri 22 yaşındaki Luis Vielma idi.

sub-buzz-16149-1465810214-3

Facebook sayfasına göre Vielma, Seminole State Üniversitesi’nde öğrenciydi ve Harry Potter Tema Parkı’ndaki “Yasak Yolculuk” adlı hız treninde çalışıyordu.

sub-buzz-16264-1465810337-1

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling pazartesi sabahı Vielma’yı andı and ve “Sadece 22 yaşındaydı, ağlamamı durduramıyorum,” diyerek Tweet attı.

jkrowling tweet

Vielma’nın işyerinden bir arkadaşı Rowling’e yanıt atarak, “Luis gurur duyulacak bir Gryffindor’du, herkese neşe saçardı,” dedi.

Vielma’nın babası saldırıyı kınayarak, “Oğlum çok iyi kalpli biriydi ve Harry Potter’ı gerçekten çok severdi,” dedi. Luis Vielma’nın babasına yolladığı son mesaj, “Seni çok seviyorum,” olmuş ve mesajı saldırı başladığında yolladığına inanılıyor.

Saldırıdan sonra Harry Potter’ın Büyü Dünyası Tema Parkı’nda çalışanlar ve ziyaretçiler Luis’in anısına asalarını kaldırdılar.

Ck31j47WEAAD0n_

Fantastik Canavarlar ailesi olarak bu cesur Gryffindor’lunun ve saldırıda hayatını kaybeden herkesin huzur içinde yatmalarını diliyoruz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir