J.K Rowling’den Fantastik Canavarlar Filminin İlk Taslağına Geçer Not!

fantastic-beasts-movie-jk-rowling-fc

J.K Rowling nisan ayında Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar? filminin henüz tamamlanmamış halini gördüğünde, bunun oldukça özel bir gösterim olduğu konusunda şaka yapmıyormuş!

Entertainment Weekly dergisi Harry Potter serisinin yazarının İngiltere’nin bilinmeyen bir yerinde sadece ona özel hazırlanmış bir ön gösterim odasında filmin oldukça erken bir taslağını tek başına izlediğini ve yönetmen David Yates’e görüşlerini bildirdiğini açıkladı.

Geçtiğimiz bahar J.K. Rowling‘e özel ilk gösterim hakkında söyleyebileceklerimizin başında gösterim için hazırlanan odaya Rowling’in filmin ilk taslaklarından birini izlemek üzere yalnız girdiği ve David Yates‘in onu dışarıda beklediği geliyor. Bu oldukça ilginç bir durum evet. Özellikle de yönetmen David Yates oldukça heyecanlı olmalı sonuçta büyücü dünyasında J.K. Rowling‘in onayı her şey demek.

Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar filmi Rowling’e özel gösterim sırasında bitmeye oldukça uzaktı ve normalde David Yates filmin bu kadar ham animasyonlu bir halini Harry Potter‘ın yazarı gibi önemli bir kişiye asla izletmezdi belki ama film ekibi olarak doğru yolda olup olmadıklarını öğrenmek için de onun görüşüne ihtiyaçları vardı.

Nisan’daki bu gösterim hakkında Yates, ekip olarak oldukça gergin ve heyecanlı olduklarını söyledi.

Rowling izlemeyi bitirdikten sonra yönetmen odasında olan David Yates‘in yanına giderek bir süre sessizliğini koruduktan sonra Yates’in dediğine göre filmin oldukça duygusal bir film olduğunu özellikle sonunun oldukça dokunaklı ve etkileyici olduğunu söyledi. Son olarak elimizdeki bilgilere göre J.K. Rowling bu ön gösterimden oldukça mutlu ve memnun ayrılmış.

Gösterimden sonra J.K. Rowling tabii ki David Yates’e küçük notlar bırakarak tavsiyelerde bulunmuş ve filmi kendi Büyücü Dünyası’na nasıl daha iyi uyduracakları hakkında fikir belirtmiş.

ezra fantastik

Ayrıca filmde Ezra Miller tarafından canlandırılan Credence Barebone karakterinin büyü karşıtı No-Maj (Samantha Morton) tarafından yetiştirilmesine rağmen bir büyücü olma ihtimali göze çarpıyor ve bu karakter Colin Farrell tarafından canlandırılan Graves‘in dikkatini çekiyor.

fantastic_beasts_eddie

Bunlara ek olarak Eddie Redmayne, Newt Scamander‘ı canlandırmanın ve asa kullanmanın hissettirdikleri hakkında konuştu:

Bütün hayatım boyunca bir asam olmasını hayal ettim ve birden ellerimde bir asa olunca sanırım sahne korkusu gibi bir şey yaşadım ve ilk anda ne yapacağımı bilemedim.

Bir sahnede obliviate büyüsü yapmam gerekiyordu ve bunun için bugüne kadar olan filmlerde bu büyünün yapıldığı bütün sahneleri izledim. Emma Watson’ın bu büyüyü yaparken oldukça asil bir el hareketi vardı ve ben de kendime bu hareketi örnek aldım.

Redmayne ayrıca serinin geri kalanında Newt olmaya devam edip etmeyeceği ve J.K. Rowling‘in serinin geri kalanı hakkında söylediklerinden bahsetti.

Newt’u vahşi doğada görmeyi gerçekten isterim.

Rowling bana ‘Eddie bunları aslında sana söylememem gerekiyor’ ile başlayan birkaç cümle ile serinin geri kalanı hakkında aklında olanları anlattı ve bu beni oldukça heyecanlandırdı.

Rowling‘den de olumlu tepkileri aldığımıza göre, artık daha fazla heyecanlanmaktan başka yapacak bir şey kalmadı diyebiliriz!

⁠⁠⁠Evapsie!
1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir