J.K. Rowling’in Hogwarts Hikayelerini Anlatan 3 Yeni Kitabının Detayları Belli Oldu!

hogwarts

Geçtiğimiz günlerde Rowling’in ‘Pottermore Presents’ başlıklı kısa e-kitaplardan oluşan bir koleksiyon yayınlayacağını duyurmuştuk. Pottermore’un yaratıcı içerik direktörü Anna Rafferty bu koleksiyonun nasıl ortaya çıktığını anlattı!

6 Eylül’den itibaren Hogwarts’ın bilinmeyen köşelerini ve hikayelerini kutlayacağımız üç e-kitabı alabilirsiniz:

1. Hogwarts’tan Güç, Politika ve Sinir Bozucu Hayaletler Üzerine Kısa Hikayeler

2. Hogwarts’tan Kahramanlık, Zorluk ve Tehlikeli Hobiler Üzerine Kısa Hikayeler

3. Hogwarts: Tamamlanmamış ve Güvenilmez Bir Rehber

Her e-kitap daha önce Pottermore’da yayınlanmış antoloji temalı yazılardan derlendi. Bunun yanı sıra iki tane e-kitap J.K. Rowling tarafından yazılmış fakat henüz yayınlanmamış hikayeler içerecek. Fakat asıl soru şu: Pottermore Presents nasıl başladı, hangi konular ve hikayeleri içereceğine nasıl karar verildi?

Anna Pottermore‘a şöyle konuşuyor:

“Bizim için çok yaratıcı bir egzersiz oldu. Arşivlerimiz J.K.Rowling ve Pottermore editörleri tarafından yazılan her şeyi inceleyip bir araya getirdik. Büyücülük dünyasındaki bilim irfandan tutun, karakterler hakkında uzun açıklamalar ve büyücülük fenomenlerine kadar bir çok kategoriyi bir araya getirdik.”

hogwarts

Her e-kitabın konsepti farklı. Mesela Hogwarts’tan Güç, Politika ve Sinir Bozucu Hayaletler Üzerine Kısa Hikayeler Azkaban Hapishanesi’ndeki korkunçluklar ve Büyü Bakanlığı’ndaki sorunlar gibi büyücülük dünyasının daha karanlık yönlerine ışık tutuyor.

“Arada kalmış, gri bölgeleri keşfetmek istedik ve bu sebeple politika, güç ve kahramanlık üzerine olan yazıları topladık. Bu işi yapmanın en güzel tarafı J.K.Rowling’in büyücülük dünyasının zenginliği, zayıf noktaları olan kahramanlar, güç tarafından ele geçirilen masum karakterler ve kurda dönüşmek gibi büyücülük dünyasında yer alan zorluklar.”

E-kitabın çoğunluğu J.K.Rowling’in Pottermore’da daha önce yayınladığı yazılardan oluşmasına rağmen, Minerva McGonagall’ın hayatına göz atan bölüm gibi daha önce hiç yayınlanmamış materyaller de var. MinaLima tarafından dizayn edilmiş illüstrasyonla birlikte McGonagall hakkındaki bölümün ilk sayfasına aşağıda göz atabilirsiniz.

minerva

“Çoktan Pottermore’da yayınlanmış olan güzel parçaları toplayıp, yeni ve yayınlanmamış hikayelerle birleştirerek hepsinin birbirine bağlandığı, okuyucuların hoşuna gidecek ve çevrimdışı da ulaşabilecekleri eserler yaratmaya çalıştık. Bizce bu koleksiyonlar bunu başaracak.”

Rowling’in kaleminden, Potter dünyasına dair daha fazlasını okuma fikri bizi daima heyecanlandırıyor. Siz ne dersiniz? Bu üç yeni e-kitap beklediğimize değecek mi dersiniz?

Bu üç yeni kitap hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz!

Kitabın Türkçeleştirdiğimiz bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz!

⁠⁠⁠Evapsie!
4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir