Johnny Depp “People’s Choice Ödülleri”nde Favori Film İkonu Seçildi!

Fantastik Canavarlar filmindeki Gellert Grindelwald rolüyle de bizler için ayrı bir yer edinen Johnny Depp, en çok yönlü aktör olarak People’s Choice Ödülleri’nde Favori Film İkonu seçildi!

Depp kariyerine 1984 yılında başlamasına rağmen 21 Jump Street adlı televizyon dizisi (1987-1990) onu ev halkına katmamızı sağlamıştı. Ardından erken dönem 90’lar klasiklerinden olan Edward Makaseller, Benny ve Joon ve Gilbert’ın Hayalleri filmlerinde rol aldı. Depp sinema kariyeri boyunca Donnie Brasco, Hayalet Süvari, Çikolata, Düşler Ülkesi ve Sweeney Todd gibi filmlerde de baş rolde oynamıştı. Bu aradaysa onun en ikonik rolü haline gelecek olan teklifi kabul etmişti: Kaptan Jack Sparrow.

Depp, Jack Sparrow karakterini ilk olarak 2003 yılında, Karayip Korsanları serisinin ilk filmi olan Siyah İnci’nin Laneti’nde canlandırmıştı. Performansı tipik bir korsandan çok daha farklı ve beklenmedikti. İlk filmi üç film daha takip etti, beşincisiyse şu an yapım aşamasında.

Ancak Jack Sparrow onun akıllara kazınan tek rolü değildi elbette. Kendisi ayrıca Lone Ranger’daki Tonto, Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ndaki Willy Wonka, Sihirli Orman’daki Kurt ve Alice Harikalar Diyarında‘ki Deli Şapkacı rolleriyle de unutulmazlar arasına girmişti. Son zamanlardaysa hayranları, Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar filmindeki kötü şöhretli karanlık büyücü Gellert Grindelwald rolüyle karşılarına çıkarak şaşırtmıştı.

Bu film, bizim büyücülük dünyasında yeniden girişimizdeki beş filmden ilkiydi. Depp, belki de Sparrow’un şanını dünya çapında elinden alacak bir karakteri canlandırarak büyük bir saygı kazanacak. Neredeyse yirmi yıllık bir sürede yükselişini ve çöküşünü gördüğümüz Grindelwald rolünün hiç şüphesiz oldukça heyecan verici olduğu kesin. İkinci filmin yapımına başlandı bile ve heyecanlı hayranların hatırına ana karakterler ve hikayeyle ilgili detaylar da ufak ufak açıklanmaya başlandı.

Depp ise destekleyici ve sadık hayranlarına, süre gelen başarısında yer aldıkları için teşekkür etmekten de geri kalmadı. Depp neşeli kalabalığa şöyle konuştu:

“Buraya yalnızca ve yalnızca bir nedenle geldim: Her ne iyi ya da kötü zamanlar yaşamış olsanız da, benim yanımda olup bana güvenen sizler için. Beni bu gece buraya bir kez daha çok, çok zarif bir şekilde davet ettiniz, o yüzden minnettarım. Ne kadar minnettar olduğumu tahmin bile edemezsiniz.”

Aynı kategoride yarıştığı, Hollywood’un ağır toplarından Tom Cruise, Tom Hanks, Samuel L. Jackson ve Denzel Washington gibi güçlü rakipleri vardı. Johnny Depp‘in konuşmasının tamamını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir