Filiz Özdem’in “Masal Masal Üstüne” Serisi “Bir Varmış Bir Yokmuş, İki Mısır Püskülüne Salıncak Kurmuş…” ile Devam Ediyor

Masal Masal Üstüne 2: Filiz Özdem'in Yeni Kitabı Raflarda

Masal Masal Üstüne 2: Bir Varmış Bir Yokmuş, İki Mısır Püskülüne Salıncak Kurmuş… raflardaki yerini alıyor. Filiz Özdem imzalı eser, daha önceki kitaplarında olduğu gibi yine Yapı Kredi Yayınları imzasını taşıyor. | ÖN OKUMA

Filiz Özdem’in Masal Masal Üstüne 2 kitabı, Bir Varmış Bir Yokmuş, İki Mısır Püskülüne Salıncak Kurmuş… adıyla raflardaki yerini almaya başladı. Dünya’yı dönüştüren önemli değerler üzerine masallar içeren kitabın çizimlerini serinin ilk kitabında olduğu gibi Cem Kızıltuğ üstleniyor.

Potterhead’lerin çoğunun hayatında masallar önemli bir yer tutuyor. Özellikle Ozan Beedle’ın Hikâyeleri buna oldukça güzel bir örnek. Kitabın içerisinde birçok masal yer alsa da aralarında en ünlüsü tabii ki de Harry Potter ve Ölüm Yadigârları’nda da gördüğümüz Üç Kardeşin Hikâyesi. Bu tarz masallar bizlere iyiliğin, nerede nasıl durulması gerektiğinin ve bilinçli ya da bilinçsiz şekilde aldığımız kararların ileride başımıza ne gibi belalar açacağının çok güzel bir temsiliyetini oluşturuyor. İşte Filiz Özdem’in kaleme aldığı ve ilki geçen mart ayında yayımlanan Masal Masal Üstüne de tam olarak bu tarz masallar sunuyor.

19 Temmuz 1965 tarihinde İstanbul’da doğan Filiz Özdem, İtalyan Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü tamamladı. Ardındankariyerine çocuk kitapları yazarı, çevirmen ve editör olarak devam etmeye başladı. Özellikle genç okurlara yönelik eserleriyle tanınan Özdem, son olarak geçen temmuz ayında Benim Güzel Uzay Gemim ile okurlarla buluşmuştu.

Masal Masal Üstüne 2 - Filiz Özdem

Masal Masal Üstüne 2 – Filiz Özdem | Arka Kapak Tantım Yazısı

Dinozor neden evden çıkmak istemiyor acaba?
Bir koala bir ayının sırtına düşerse ne olur?
Peki Periler Perisi’ne yardımcı olmaya ne dersiniz?

Dünyamızı dönüştüren çok önemli değerler üzerine Filiz Özdem’in yazdığı bu merak uyandıran masallara Cem Kızıltuğ harika resimleriyle eşlik ediyor. Arkadaşlık, sevgi, saygı, paylaşma, özgürlük, adalet, merhamet, alçakgönüllülük, yaratıcılık, hayal gücü, akıl yürütme, doğa sevgisi, geri dönüşüm, çevre duyarlılığı üstüne masallar…

Masal Masal Üstüne 2 | İçindekiler

  1. Uzay Gemisindeki Adatavşanı
  2. Kıskaçları Olmayan Yengeç
  3. Evden Çıkmak İstemeyen Dinozor
  4. Çocuk, Kiraz Ağacı ve Serçe
  5. Sandalyesini Paylaşmayan Karakulak
  6. Diş Canavarı ve Misvak Ağacı
  7. Kirpi Tünelde
  8. Ejderha Şatosunun Taşları
  9. Sesi Kısılan Denizkızı
  10. Sukabağında Yaşayan Prens Mayısböceği
  11. Kılkuyruk ile Babaannesi
  12. Çiçeklerin İçinde Kaybolan Arı
  13. Kaplumbağa ile Arkadaşı Tavşan
  14. Boynuzu Çalınan Tekboynuz
  15. Kahraman Tembelhayvan
  16. Karpuzdan Saray Yapan Kirpi
  17. Sırtı Kaşınan Koala
  18. Alakarganın Marifetleri
  19. Altın Dağı’nı Arayan Köstebek
  20. Narın İçinden Konuşan İpekkuyruk
  21. Hüsnüyusuf ile Kelebek

Toplamda 340 sayfadan oluşan ve 8 – 12 yaş arasındaki çocuklara hitap eden eser, Ağustos 2024 tarihi itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı. Kitaptan tadımlık ön okuma için buraya tıklayabilirsiniz.

Filiz Özdem’in Masal Masal Üstüne 2 kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir