“Harry Potter” Serisindeki Albus Dumbledore Rolü ile Tanınan Michael Gambon Hayatını Kaybetti

Michael Gambon - Albus Dumbledore

Michael Gambon 82 yaşında aramızdan ayrıldı. Harry Potter serisindeki unutulmaz Albus Dumbledore performansıyla akıllara kazınan aktör hayata veda etti.

Harry Potter film serisinde Albus Dumbledore rolüyle tanınan İrlandalı tiyatro ve sinema oyuncusu Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü sahne ve sinema oyuncusu Sör Michael John Gambon hastanede geçirdiği zatürre nöbetinin ardından huzur içinde vefat etti. Aktörün ölümü ailesi tarafından bugün yayımlanan bir açıklamayla doğrulandı.

Britanya sahnesinin ve sinemasının dev isimlerinden biri olan Michael Gambon, 60 yıllık kariyerine Laurence Olivier ile aynı sahneyi paylaşarak başladı ve daha genç izleyiciler tarafından Albus Dumbledore rolüyle tanındı. Harry Potter serisinin sekiz filminin altısında Albus Dumbledore’u canlandırarak dünya çapında sevildi. Kendisinden önce bu rolü Harry Potter ve Felsefe Taşı ve Harry Potter ve Sırlar Odası filminde Richard Harris canlandırmıştı. Rol için düşünülen isimlerden biri Yüzüklerin Efendisi’nde Gandalf’ı canlandıran Ian McKellen olsa da, müdür rolü en sonunda Gambon’un olmuştu.

Michael Gambon Yaşamını Yitirdi

Onun dünya çapında tanınmış bir aktör olmasını daha da olağanüstü kılan ise mütevazı bir ailenin oğlu olarak Dublin’de doğmasıydı. 15 yaşında okulu bıraktıktan sonra ailesi ona mühendis olmasını önermişti.

Albus Dumbledore Rolüyle Tanınan Michael Gambon Sayısız Yapımda Yer Aldı

William Shakespeare’in eserlerinin sayısız prodüksiyonunda rol aldı ve 13 Laurence Olivier ödülüne aday gösterildi, özellikle Othello rolünde büyük başarı elde etti. Ayrıca bir dizi popüler televizyon dizisinde yer aldı ve 1968’de Sean Connery’nin istifasının ardından On Her Majesty’s Secret Service için James Bond rolüne aday gösterildi. Ancak yapımcı Albert ‘Cubby’ Broccoli’ye “Güzel saçlarım yok ve biraz kiloluyum” dedi ve rol George Lazenby’e gitti.

Kendisi Profesör Dumbledore olarak Richard Harris’in ölümünün ardından bu ikonik rolü üstlenerek dünya çapında ün kazandı. Sör Michael, Hogwarts’ın başmüdürünü canlandırırken sadece bir sakal takıp kendini oynadığını belirtti. ÖTe yandan milyonlarca Potterhead bu yorumun tam aksini düşünüyordu.

Michael Gambon Ölüm

Eşi Anne Gambon ve oğlu Fergus Gambon adına yayımlanan bir açıklamada, sözcü Clair Dobbs tarafından şu ifadeler yer aldı:

“Sör Michael Gambon’ın kaybını duyurmaktan derin üzüntü duyuyoruz.”

Böylece Potterhead’ler ikinci defa Profesör Dumbledore’larını kaybetmiş oldular…

Sizler de Michael Gambon’ın ölümüyle ilgili hislerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Harry Potter dünyasından yeni gelişmeler için Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

3 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir