Ian McKellen Albus Dumbledore Rolünü Neden Reddettiğini Açıkladı

Ian McKellen Dumbledore Rolünü Neden Reddetti?

Ian McKellen, Harry Potter serisinde Albus Dumbledore rolünü geri çevirme nedeni hakkında yıllar sonra konuştu.

Ian McKellen, sinema dünyasının en tanıdık büyücüleri arasında yer alan Dumbledore rolünü kabul etmeme sebebini açıkladı. Başarılı aktör, Richard Harris’in kendisi hakkındaki yorumları sonrasında Harry Potter filmlerinin kadrosunda yer almayı düşünmemiş.

Sinema dünyasının en tanıdık yüzleri arasında yer alan Sir Ian McKellen tiyatro sahnesinde başlayan kariyerini beyaz perdeye taşıdı ve en prestijli ödüller arasında sayılan Tony Ödülü ve Olivier Ödülü’nü birden fazla kez kazanan sayılı oyuncular arasında yer aldı.

Birçok farklı yapımda oynadığı karakterlerle ikonikleşen başarılı aktör en çok da Peter Jackson’ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde canlandırdığı büyücü Gandalf karakteri ile tanınıyor. Fakat McKellen’ın Harry Potter evreninin en güçlü büyücülerinden birini daha oynama fırsatı da vardı: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore.

Harry Potter serisinin kilit rolleri arasında yer alan Profesör Dumbledore karakteri ilk iki filmde Richard Harris tarafından canlandırılmıştı. Ancak aktörün Hodkin’s hastalığına yakalanması sonrasında hayatını kaybetmesiyle Dumbledore karakterini kimin canlandıracağı merak konusu olmuştu.

Ian McKellen Dumbledore Rolünü Neden Reddetti?

Yönetmen Christopher Colombus ilk düşünülen isimler arasında, karakterin karmaşık özelliklerini ekrana taşıyabilecek isim olarak Harris’in yaşam boyu dostu ve çok iyi bir Shakespeare oyuncusu olan Peter O’Toole’un geçmesi gerektiğini düşündü. Fakat O’Toole en iyi arkadaşının rolünü oynamanın “doğru hissettirmeyeceğini söyleyerek” rolü reddetti.

Ian McKellen, Richard Harris’in Sözleri Yüzünden Harry Potter Serisinde Dumbledore’u Canlandırmadı

BBC’nin yayınladığı HARDtalk programında konuşan Ian McKellen ise Harry Potter filmlerine dahil olmama sebebi olarak rolü üstlenen Harris’in kendisi hakkındaki yorumlarını gösterdi. Ünlü oyuncu, Richard Harris’in kendisini ve oyuncu arkadaşları Derek Jacobi ve Kenneth Branagh hakkındaki “teknik olarak çok iyiler fakat tamamen duygudan yoksunlar,” sözlerini hatırlattı ve şunları söyledi:

“Telefonum çaldı ve bana Harry Potter filmlerinde yer alıp almak istemediğim soruldu. Hangi rol olduğu söylenmedi ama (Richard Harris’in vefatından sonra) yeni bir Dumbledore aradıkları çok açıktı. Ama mümkün değildi. Benim oyunculuğumu onaylamayan birisinin rolünü üstlenmem mümkün değildi.”

Ian McKellen Dumbledore Rolünü Neden Reddetti? Richard Harris

Richard Harris’in kendisi hakkındaki yorumuna da “saçmalık” olarak değerlendiren McKellen, işler farklı şekilde gitseydi edebiyat dünyasının en bilinen iki büyücü karakterine de hayat verebilecek bir aktör olacağını söylüyor.

Harry Potter serisinin üçüncü filminden sonra ise Hogwarts Cadı ve Büyücülük Okulu’nun müdürünü İrlandalı aktör Michael Gambon üstlendi. Fantastik Canavarlar serisinde ise Albus Dumbledore rolünü Holywood’un ünlü oyuncularından Jude Law canlandırdı.

Siz Ian McKellen’ın Dumbledore rolünü oynamasını ister miydiniz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’te takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Collider

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir