Miriam Margolyes, Yetişkin “Harry Potter” Hayranlarına Seslendi: “Şimdiye Kadar Bunu Aşmalıydınız”

Miriam Margolyes - Harry Potter Hayranları Hakkında

Miriam Margolyes, Harry Potter hayranlarının kalbini kıracak bir açıklama yaptı. Büyücülük Dünyası’nda Pomona Sprout karakterini canlandıran ödüllü aktris, “Harry Potter’ın çocuklar için olduğunu” söylerken serinin yetişkin hayranlarına da seslendi.

2002 tarihli Sırlar Odası ve 2011 tarihli Ölüm Yadigârları: Bölüm 2’de bitki bilim profesörü Pomona Sprout karakterini canlandıran Miriam Margolyes; çocuk yaşlarını geçen Potterhead’lere seslendi.

Martin Scorsese’nin 1994 yılında vizyona giren The Age of Innocence filmiyle BAFTA adaylığı alan Britanyalı aktris, geçen günlerde Yeni Zelandalı YouTube kanalı 1News’in konuğu oldu. Margolyes yaklaşık 8 dakikalık programda Harry Potter, Blackadder ve Doctor Who üzerine merak edilenleri yanıtladı.

Pomona Sprout - Miriam Margolyes

Miriam Margolyes, Yetişkin Harry Potter Hayranları Hakkında Endişeli

Programda Margolyes’e Harry Potter hayranları ile aktrisin bir dönem rol aldığı İngiliz komedi dizisi Blackadder hayranları arasındaki farklar soruldu.

Margolyes de bu sorudan yola çıkarak Potterhead’ler hakkındaki bazı düşüncelerini dile getirdi. 82 yaşındaki oyuncu, endişesini şu sözlerle paylaştı:

“Harry Potter hayranları için endişeleniyorum. Çünkü şimdiye kadar bunu çoktan aşmış olmaları gerekirdi. Biliyorsunuz, 25 yıl önceydi ve çocuklar içindi. Bence o seri çocuklar için. Ama buna saplanıp kalıyorlar.”

Usta oyuncu “Harry Potter temalı düğün” formatı hakkında da sözlerini esirgemiyor.

“İnsanlar bana, ‘Harry Potter temalı bir düğün yapıyoruz,’ diyorlar. Tanrım, ilk eğlenceli geceleri nasıl olacak diye düşünüyorum. Aklım hayalim almıyor.”

Miriam Margolyes - Harry Potter Hayranları

“Harry Potter Harika. Ama Artık Bitti”

Margolyes seriyi genel olarak eleştirmediğini de sözlerine ekliyor ve, “Harry Potter harika, ona çok minnettarım. Ama artık bitti,” diyor.

Margolyes ayrıca serinin yazarı J.K. Rowling’in son dönemlerdeki tartışma yaratan açıklamaları hakkında da sessiz kalmamıştı. İlk etapta yazarın haksız yere linç edildiğini dile getiren oyuncu, 2022 yılında Rowling’e yönelik öfkeyi “yersiz” olarak tanımlamıştı. Ancak geçen yıl Times of London’a konuşan oyuncu, Rowling’in trans bireylere yönelik “oldukça muhafazakâr görüşünü” paylaşmadığını açıkça ifade etmişti.

“Bu insanlar için kişisel bir mutluluk meselesi ve bence odaklanmanız gereken şey de bu. Bu konuda faşist olamazsınız.”

Miriam Margolyes’in konuk olduğu programı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Miriam Margolyes’in Harry Potter serisi hakkındaki görüşlerine dair sizin yorumlarınız neler? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Huff Post

Etiketler:
5 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir